Het aandeel PayPal is met 17% gestegen sinds het mogelijk is geworden om Bitcoin-aankopen te doen

Published on 15 December 2020 at 12:00

Het online betalingsplatform lanceerde op 12 november cryptohandel voor Amerikaanse klanten.

Het aandeel PayPal is met 17% gestegen sinds het mogelijk is geworden om Bitcoin-aankopen te doen


De aandelen van PayPal bereikten maandag recordhoogtes, waarmee een sterke periode van outperformance ten opzichte van de Nasdaq en de bredere Amerikaanse aandelenmarkt werd afgesloten.

 

Sinds 12 november heeft de technologiegerichte Nasdaq ongeveer 6,5% gewonnen. De brede S&P 500 Index van large-capaandelen is in dezelfde periode 3,5% gestegen.


Hoewel PayPal's uitstapje naar crypto niet de enige katalysator is achter zijn enorme outperformance, is de handelaarsprocessor goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende acceptatie van digitale activa. Sommige analisten hebben zelfs gespeculeerd dat een hogere Bitcoin (BTC) -prijs een positief effect zou kunnen hebben op de vooruitzichten van PayPal.

 

Er zijn ook aanwijzingen dat de betalingsverwerker een positieve invloed kan hebben op de prijs van Bitcoin. Recente branchegegevens suggereren dat PayPal mogelijk maar liefst 70% van de nieuw gedolven BTC heeft binnengehaald in de weken voorafgaand aan de lancering van zijn cryptoplatform in de VS.

 

Hoewel de schattingen variëren, beweerde een onderzoek uit 2019 onder 5.000 mensen dat 6,2% van de Amerikanen boven de 18 jaar Bitcoin bezit. Volgens de enquête is nog eens 7,3% van plan om voor het eerst BTC te kopen.

 

Als we deze cijfers mogen geloven, kunnen cryptocurrencies een positieve invloed hebben op het bedrijf van PayPal, aangezien meer mensen aangetrokken worden tot gemakkelijke rampen. Voorbeeld: de Cash-app van Square heeft zijn inkomsten zien stijgen sinds Bitcoin-aankopen mogelijk zijn gemaakt. In feite was bijna 80% van de inkomsten van Cash App in het derde kwartaal afkomstig van vergoedingen die aan Bitcoin-kopers in rekening werden gebracht.

 

De aandelen van PayPal Holdings (PYPL) zijn maar liefst 17% gestegen sinds 12 november, de dag dat de online handelaar zijn cryptohandelplatform lanceerde voor in aanmerking komende Amerikaanse klanten.

 

PayPal is van plan zijn wereldwijde cryptodiensten begin 2021 te lanceren. CEO Dan Shulman beweerde dat het slechts een kwestie van tijd is voordat zijn bedrijf de digitale valuta van de centrale bank, of CBDC's, gaat ondersteunen zodra deze beschikbaar komen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.