Trump overweegt naar verluidt gratie voor Silk Road-oprichter Ross Ulbricht.

Published on 16 December 2020 at 18:20

De Amerikaanse president Donald Trump zou een gratie afwegen voor Ross Ulbricht, oprichter van de inmiddels ter ziele gegane darkweb-marktplaats Silk Road, die een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Volgens een rapport van The Daily Beast op dinsdag, heeft het adviesbureau van het Witte Huis de documenten met betrekking tot de zaak van Ulbricht herzien. Onder verwijzing naar drie mensen met kennis van de zaak, zei het rapport dat Trump onlangs op de hoogte was van de zaak, evenals de pleidooien van de bondgenoten van Ulbricht.

 

Gebaseerd op twee van de drie mensen die bekend waren met de discussies, voegde het rapport eraan toe dat Trump "soms privé enige sympathie heeft uitgesproken voor de situatie van Ulbricht."

 

Als zodanig overweegt Trump onder andere Ulbricht gratie voorafgaand aan de inhuldiging van zijn tegenstander Joe Biden voor de presidentsverkiezingen in 2020, aldus het rapport.

 

Ulbricht exploiteerde van 2011 tot 2013 de darkweb-marktplaats Silk Road onder de alias DPR, of Dread Pirate Roberts. De site, ooit een miljardenbedrijf dat werd gebruikt voor de verkoop van drugs en wapens, werd gesloten door het Federal Bureau of Investigation na de arrestatie van Ulbricht eind 2013.

 

In 2015 werd hij veroordeeld tot het uitzitten van een dubbele levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating.

 

Het is onduidelijk of en wanneer de regering-Trump een beslissing zal nemen over de zaak Ulbricht. The Daily Beast zei dat Ulbricht steun heeft gekregen van enkele invloedrijke figuren binnen de politieke en sociale kring van Trump.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.