CiperTrace heeft nog een "Monero Tracing" patentaanvraag ingediend

Published on 18 December 2020 at 11:30

CiperTrace, de blockchain-inlichtingenfirma die eerder de FBI de zogenaamde "Monero-tracing tools" gaf, diende hun tweede Monero-tracing octrooiaanvraag in. Het bedrijf zegt dat hun tools de wetshandhaving helpen om Monero-transacties te identificeren die verband houden met criminele activiteiten.

Volgens een persbericht op de website van het bedrijf hebben de patenten betrekking op:

 

Forensische tools om Monero-transactiestromen te verkennen om te helpen bij financiële onderzoeken.
Ontwikkeling van originele traceermethodologieën op basis van simulatietechnieken en Bayesiaanse benaderingen.

 


Statistische en probabilistische methoden voor het scoren van transacties en het clusteren van waarschijnlijke eigenaren.

 


Monero-afleidingsreductie.
Probabilistische benaderingen van risicogebaseerde controles op het witwassen van geld door Monero.
Transactievisualisatietools en manieren om gestolen Monero-valuta's of illegale Monero op te sporen.
Methodologieën voor het verkrijgen van informatie over transacties die afhankelijk zijn van nodes van derden.

 


Actieve deelname aan het Monero-netwerk om informatie te vergaren.
CipherTrace zei dat de tools in ontwikkeling zijn sinds 2019. Het project heeft de basis gelegd voor de toekomstige implementatie van clustering van entiteitstransacties, portemonnee-identificatie, uitwisselingsattributie en andere functionaliteit die wetshandhavers nog meer tools zal bieden voor het onderzoeken van Monero-transacties en -adressen. gerelateerd aan criminele activiteiten. "

Het bedrijf beweerde dat de interesse van wetshandhavers om Monero op te sporen enorm is toegenomen als gevolg van de brede acceptatie van Monero door darknet-marktplaatsen. Ten minste 45% van de markten ondersteunt Monero, waaronder Dark Market, White House Market, Monopoly, Versus en Cannazon, en vele andere.

 

CipherTrace zei dat cryptocurrency-Exchanges Monero (en andere privacymunten) van de lijst verwijderen omdat ze een "inherent hoog risico vormen voor elk anti-witwasprogramma." Deze maand heeft ShapeShift Monero, Zcash en Dash verwijderd. Andere exchanges, zoals OKEx en Upbit, hebben Monero al verwijderd.

 

Met de Monero-traceringsmogelijkheden van CipherTrace kunnen VASP's identificeren wanneer inkomende XMR een criminele oorsprong kan hebben, waardoor ze klanttransacties adequaat kunnen beoordelen volgens de vereiste regelgeving.

 

Maar maak je geen zorgen. "CipherTrace is altijd een voorstander geweest van de privacy van gebruikers", aldus het persbericht.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.