Australische vrouw betaalde een huurmoordenaar om haar ouders te vermoorden

Published on 20 December 2020 at 10:29

Een Australische vrouw zou op het darkweb een huurmoordenaar hebben ingehuurd om haar ouders te vermoorden.

Een Britse journalist ontdekte het complot tijdens een onderzoek op het darkweb voor een serie in opdracht van de BBC, meldde de Australische politie. De vrouw, een 26-jarige uit Canberra, vond op het darkweb een site met huurmoorden. In september stemde de vrouw ermee in de exploitant van de site $ 20.000 te betalen om haar ouders - prominente figuren in het Australian Capital Territory - te laten vermoorden. Ze had op het moment van haar arrestatie slechts $ 6.000 van de premie van $ 20.000 betaald.

 

"ACT Policing heeft snel gehandeld om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de slachtoffers in deze kwestie niet in gevaar kwam", zei waarnemend sergeant Beth McMullen.

 

“Dit was een complex onderzoek omdat het rapport uit het buitenland afkomstig was en omdat het de dark web-betaling kon volgen en verifiëren. ACT Policing werkte samen met internationale politie-autoriteiten om verder bewijs te zoeken dat leidde tot het huiszoekingsbevel en de arrestatie van gisteren. De slachtoffers werkten ook samen met de politie en we geloven niet dat er een voortdurende bedreiging voor hun veiligheid bestaat. "

Na ontvangst van de aanbetaling hebben de Australische autoriteiten stappen ondernomen om de veiligheid van de ouders te waarborgen, de internetactiviteit van de verdachte bij te houden en haar financiële gegevens op te vragen.

 

De politie erkende dat de site frauduleuze diensten aanbood, net als Besa Mafia, Crimebay en soortgelijke "moord-voor-huur" -zwendel op het darkweb. Ze zeiden echter dat ze zich zorgen maakten over de gemoedstoestand van de beklaagde en over de mogelijkheid van gewelddadig gedrag in de toekomst.

 

"Dit was zeker een ongebruikelijke kwestie voor de ACT, maar we hebben een toename van online criminaliteit gezien, en zeker criminaliteit waarbij het dark web betrokken is", zei McMullen. “[De ouders] hebben volledig met ons samengewerkt om informatie te verstrekken zodat het onderzoek zo snel mogelijk kan worden opgelost. De slachtoffers waren erg geschokt en begrijpelijkerwijs bezorgd over de informatie die de politie had verkregen, ”zei McMullen.

 

De politie viel op maandag 7 december het huis van de dochter binnen. Ze plaatsten de dochter onder arrest en namen computers en andere elektronische apparaten in beslag. Ze verscheen de volgende dag voor het eerst in de rechtbank, toen ze haar beschuldiging hoorde:

 

twee pogingen tot moord;
twee tellingen van aanzetten tot moord;
en inbraak en diefstal.
"We weten op dit moment niet waar de website zich bevindt, maar daarover lopen zeker onderzoeken", zei McMullen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.