USPS en de douane voldoen niet aan de wetten op de handel in verdovendemiddelen

Published on 20 December 2020 at 12:30

Sommige wetten die van kracht zijn om internationale handel in opioïden te voorkomen, worden niet gehandhaafd door de United States Postal Service of Customs and Border Protection, aldus leden van de Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee.

 

Volgens de Synthetics Trafficking and Overdose Prevention (STOP) Act van 2018 zijn buitenlandse postkantoren verplicht om geavanceerde elektronische gegevens (AED) te verzenden op alle pakketten die via de post naar de Verenigde Staten gaan. Alle inkomende pakketten moesten tegen 1 januari 2020 AED bevatten. USPS zei echter dat ze "begin dit jaar hoogstens tweederde van de internationale pakketten aan deze gegevens voldoen". Vanaf oktober 2020 was slechts 54% van de inkomende pakketten inclusief AED.

 

Robert Cintron, de vice-president van logistiek voor USPS:

“Een deel van de inkomende internationale pakketten zal niet vergezeld gaan van AED, en de postdienst staat klaar om deze pakketten uit de Amerikaanse mainstream te houden. Als er geen alternatieven zijn, zal dit de stroom van internationale post tot op zekere hoogte verstoren. "

De AED levert gegevens die worden gebruikt om een ​​risicoprofiel te maken, inclusief de afzender, ontvanger, gewicht en inhoud van het pakket. Dit, gecombineerd met gegevens over het land van herkomst, maakt het voor de Douane mogelijk om pakketten verzonden vanuit risicolanden, zoals Nederland, gemakkelijk te screenen.

 

De douane mag pakketten zonder AED in beslag nemen en het pakket gebruiken om een ​​gecontroleerde aflevering uit te voeren.

 

De STOP Act stelt het CBP in staat pakketten zonder AED in beslag te nemen, te vernietigen of gecontroleerd af te leveren. Op grond van de STOP-wet moest het CBP tegen oktober 2019 regelgeving indienen om de procedures van het agentschap voor pakketten zonder AED te verduidelijken. Het agentschap heeft deze regelgeving echter pas in augustus 2020 ingediend. De voorgestelde regels worden nog steeds op afdelingsniveau beoordeeld. " Het probleem lijkt te zijn met de hoeveelheid post die het land binnenkomt. Het CBP mist de middelen en het personeel om elk poststuk zonder AED in beslag te nemen en gecontroleerd af te leveren.

 

Thomas Overacker, uitvoerend directeur voor vracht en vervoer van het CBP, zei dat het bureau "daarover dagelijkse beslissingen moet nemen op basis van de hoeveelheid post zonder AED of de hoeveelheid post die binnenkomt",

 

Bovendien zei het CBP dat 136 landen in aanmerking komen voor ontheffingen die hen nog een jaar de tijd geven om aan de AED-vereisten te voldoen. Landen die in aanmerking komen voor vrijstellingen "missen de technische capaciteit om deze gegevens naar USPS ** te verzenden, ** leveren een klein aantal pakketten naar de VS en worden beschouwd als een land van herkomst met een laag risico."

 

De STOP Act verplichtte USPS en CBP om tegen december 2018 samen een plan op te stellen voor het beheer van AED. Ze dienden het plan in maart 2019 in.

 

"Geen enkele belangrijke deadline werd daadwerkelijk gehaald", zei senator Rob Portman, voorzitter van de HSGAC permanente subcommissie Onderzoek.

 

Sen.Tom Carper, het ranglijstlid van de subcommissie:

'Als ik een cijfer zou krijgen voor de inspanning die we hier vandaag horen en bespreken, geef ik het een onvolledige en moeten we de' A'-markering halen. 'We zijn verbeterd, maar er is een heleboel veel meer te doen. "

Senator Maggie Hassan suggereerde een mogelijke strijd tussen de postdienst en het CBP:

"Het postkantoor, dat al getroffen is door de pandemie, zal in feite meer tijd moeten doorbrengen op het hoogtepunt van mensen die het postkantoor op zijn volle capaciteit nodig hebben, moet mogelijk pakketten teruggeven en tijd doorbrengen en inspanning omdat CBP zijn werk niet deed - en dat is onaanvaardbaar, "

 

Kortom, de United States Postal Service en Customs and Border Protection zijn er in feite niet in geslaagd om regelgeving te implementeren voor het omgaan met de stroom opioïden uit landen met een hoog risico.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.