Voormalige politiemedewerker zou wapens hebben verkocht op het Darkweb

Published on 20 December 2020 at 14:30

Een voormalige medewerker van de Kantonspolizei in het kanton Schwyz wordt beschuldigd van het verkopen van vuurwapens op het darkweb. Volgens de aanklacht verkocht de 57-jarige verdachte tussen 2012 en 2013 herhaaldelijk wapens en munitie via een verkopersaccount op een niet bekendgemaakte darkweb-marktplaats.

Tijdens een huiszoeking in het huis van de man nam de politie 80 vuurwapens en tienduizenden munitie in beslag. Na de huiszoeking hield de politie de verdachte twee maanden in hechtenis voordat ze ondertekende voor zijn tijdelijke vrijlating.

 

De verdachte werkte tot april 2018 als hoofd logistiek bij de kantonale politie van Schwyz. Tegen de tijd dat hij was gestopt met werken voor de politie, hadden de federale politie (Fedpol) en de kantonpolitie van Zürich al een onderzoek ingesteld naar zijn buitenschoolse activiteiten. . Terwijl hij voor de politie werkte, zou hij zijn positie hebben misbruikt door munitie ter waarde van 180.000 frank te kopen die hij op het darkweb wilde verkopen. De federale aanklager zei echter dat zijn misbruik van zijn positie bij de politie 'irrelevant was in verband met de ten laste gelegde misdrijven'.

 

Als onderdeel van de operatie zou de 57-jarige naar verluidt legitieme inkooporders hebben gemaakt die zijn superieuren zonder twijfel hebben ondertekend. Hij veranderde vervolgens de items of het aantal items voordat hij de bestelling plaatste.

 

Naast de vermeende schendingen van de wapenwet, beschuldigde de aanklacht de verdachte van het overtreden van officiële geheimhoudingswetten met betrekking tot zijn positie bij de politie. Volgens het openbaar ministerie werkte de verdachte samen met een medeplichtige in Duitsland. Ze verkochten naar verluidt samen wapens op het darkweb. Hij verstrekte zijn medeplichtige informatie over bepaalde politieonderzoeken.

 

De federale politie en de kantonpolitie van Zürich werken aan de zaak samen met de politie in Duitsland. De politie in beide landen doet nog steeds onderzoek naar beide verdachten.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.