Ontvoerders eisen 100 BTC-losgeld voor The Son of an Indian Crypto Investor

Published on 23 December 2020 at 16:30

Een achtjarige jongen in India werd ontvoerd en de criminelen vragen nu een losgeld van 2,3 miljoen dollar in BTC.

india

Bij een Bitcoin-gerelateerde ontvoering in Karnataka, India, vroegen ontvoerders 100 BTC losgeld voor de zoon van een lokale zakenman en crypto-investeerder. De politie slaagde erin om zes verdachten in de zaak gevangen te nemen, die allemaal familie waren van het slachtoffer.

 

100 BTC voor The Son of A Crypto Investor
Een achtjarige jongen uit India is ontvoerd met een losgeldbriefje waarin 100 bitcoins worden geëist, ter waarde van ongeveer $ 2,3 miljoen. Het incident vond plaats in de zuidwest-Indiase staat Karnataka terwijl het kind op donderdag 17 december speelde voor zijn familiehuis in Ujire Taluk in het Mangaluru-district.

 

Volgens een recent nieuwsbericht waren de vader en grootvader van de ontvoerde minderjarige prominente lokale zakenmensen en investeerders in cryptocurrencies, en meer precies, Bitcoin.

 

Kort nadat de familie de politie had gewaarschuwd, hebben de ontvoerders hun losgeldvraag teruggebracht van 100 naar 60 bitcoins en bedreigden ze het gezin van de jongen met "ernstige gevolgen" voor het benaderen van de politie.

 

De lokale autoriteiten vormden een speciale politiegroep die het nieuwe losgeldbericht opspoorde vanuit een zendmast in het Hassan-district van Karnataka. De politie heeft zes personen gearresteerd en beschuldigd van de zaak, en concludeerde dat ze goed bekend zijn bij de familie van de ontvoerde jongen.

 

Waarom ontvoerders voor Bitcoin gaan
De laatste ontvoeringszaak met Bitcoin-losgeld is verre van de enige die in India of een ander land is gemeld. Zoals CryptoPotato meldde, arresteerde de politie in juli van dit jaar de Noorse miljonair Tom Hagen tijdens een andere cryptogerelateerde misdaad, waarbij hij hem verdacht van de moord op zijn vrouw als onderdeel van een cryptocurrency-losgeldzaak.

 

In tegenstelling tot traditionele financiële instellingen, gebruiken Bitcoin en cryptocurrencies een blockchain-netwerk en worden ze doorgaans als moeilijker te traceren en te koppelen aan individuen beschouwd. Dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste redenen dat er de afgelopen jaren nogal wat geroezemoes is van ontvoerders die hun losgeld in digitale activa eisen.

 

De primaire cryptocurrency wordt ook beschouwd als het belangrijkste activum dat wordt gebruikt in de zogenaamde Darknet-markt om drugs te kopen en andere illegale deals uit te voeren.

 

Het gebruik van cryptocurrency op het Darknet heeft dit jaar $ 1,5 miljard bereikt. In het jaarrapport van blockchain forensisch bedrijf Chainalysis werd een mogelijk verband tussen de data en de COVID-19 pandemie benadrukt.

 

Volgens de officiële analyse is de totale omzet van de Darknet-markt in 2020 al groter dan die in 2019, ondanks de plotselinge daling in maart en april. Destijds daalde de Darknet-activiteit, die niet werd beschouwd als beïnvloed door de BTC-prijsbewegingen, aangezien de meeste cryptocurrencies tot 70% van hun waarde verloren.

 

Verdere gegevens van Chainalysis laten echter zien dat de inkomsten van Darknet vanaf mei dit jaar begonnen te versnellen, waardoor de kortetermijncorrelatie met de prijzen werd verbroken.

 

Bitcoin zou in 2021 nog meer slechte acteurs kunnen aantrekken
Een ander recent rapport van Kaspersky merkte op dat hoe waardevoller Bitcoin wordt, hoe aantrekkelijker het wordt voor slechte actoren. Kijkend naar de belangrijkste online beveiligingsbedreigingen voor het komende jaar, voorzag de multinationale cyberbeveiligings- en antivirusprovider een toename van het gevaar van ransomware en er zouden meer eisen moeten worden gesteld, niet alleen in BTC, maar ook in privacymunten, zoals Monero.

 

`` Nu de pandemie in 2021 waarschijnlijk een golf van armoede zal veroorzaken en bepaalde economieën en lokale valuta's mogelijk sterk dalen of crashen, wordt voorspeld dat frauduleuze activiteiten gericht op Bitcoin steeds aantrekkelijker zullen worden voor bedreigingsactoren. ''


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.