Rechtbank verleent extensie voor archivering in DeepDotWeb-zaak

Published on 25 December 2020 at 14:30

In het geval van de Verenigde Staten versus Tal Prihar, de vermeende beheerder van de darkweb-nieuwssite DeepDotWeb, heeft een rechtbank de motie van de verdediging verleend voor een verlenging van de termijn om voorwaardelijke moties in te dienen. De verdediging voerde aan dat vanwege de complexiteit van de zaak meer tijd nodig is.

De regering van de Verenigde Staten beschuldigde Tal Prihar en Michael Phan van deelname aan een witwascomplot via DeepDotWeb, een inmiddels ter ziele gegane darkweb-nieuwssite en linkaggregator. Volgens de regering verdienden Prihar en Phan illegaal geld door het gebruik van gelieerde links. Wanneer een gebruiker zich aanmeldde voor een marktplaats met behulp van een van de DeepDotWeb-links en vervolgens een aankoop deed met hetzelfde account, ontving DeepDotWeb een percentage van die transactie in Bitcoin.

 

Een foto van DeepDotWeb.com ontving een inbeslagname-banner die niet veel verschilt van degene die worden gebruikt voor darkweb-markten
DeepDotWeb.com ontving een inbeslagname-banner die niet veel verschilt van degene die worden gebruikt voor darkweb-markten
De regering van de Verenigde Staten nam DeepDotWeb.com in beslag en kondigde de inbeslagname in mei 2019 aan.

 

Tussen november 2014 en 10 april 2019 ontving DeepDotWeb ongeveer 8.155 Bitcoin via het gebruik van aangesloten links, ter waarde van bijna $ 8.414.173 wanneer gecorrigeerd voor de waarde van Bitcoin op het moment van elke transactie. Vanwege de prijsschommelingen van Bitcoin werd dezelfde Bitcoin op het moment van opname uit de DeepDotWeb Bitcoin-portemonnee gewaardeerd op meer dan $ 15 miljoen.

 

Prihar, een Israëlische burger die op het moment van zijn arrestatie in Brazilië woonde, werd in Frankrijk gearresteerd tussen een vlucht tussen Israël en Brazilië. Phan, ook een Israëlisch staatsburger, woonde op het moment van zijn arrestatie in Israël. Voorafgaand aan zijn uitlevering vanuit Frankrijk aan de Verenigde Staten, gaf Prihar een interview aan een Israëlisch nieuwscentrum. Darknetlive's verslaggeving van het interview is hier beschikbaar.

 

Een foto van Tijdens een recente hoorzitting voor de aanklacht voerde Prihar een pleidooi in wegens niet schuldig.Bij een recente hoorzitting voor de aanklacht voerde Prihar een pleidooi in wegens niet schuldig.
In een recente rechtszaak heeft de verdediging van Prihar een motie ingediend voor verlenging van de tijd om voorwaardelijke moties in te dienen op basis van de complexiteit van de zaak.

 

De aantijgingen zijn complex, cyber van aard en internationaal, en zowel de beklaagde als zijn raadsman hebben meer tijd nodig om ze te onderzoeken, ontdekkingsmateriaal te bekijken en de zaak te bespreken met het oog op voorgerechtelijke moties.

 

Om deze redenen vraagt ​​de raadsman respectvol om extra tijd om de moties te evalueren en, indien nodig, in te dienen tot 13 januari 2021.

 

In een andere recente aanvraag heeft een districtsrechtbank van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het westelijk district van Pennsylvania de motie verleend waarin om verlenging wordt verzocht om voorwaardelijke moties in te dienen tot 13 januari 2021.

 

Hoewel gerechtelijke documenten verwijzen naar de uitlevering van Prihar aan de Verenigde Staten, geeft de gevangene-locator van de Board of Prisons geen resultaat voor het detentiecentrum dat momenteel Prihar huisvest. Het is onduidelijk of Phan is uitgeleverd vanuit Israël.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.