Oostenrijkse man veroordeeld voor het kopen van valse euro's op het Darkweb

Published on 25 December 2020 at 18:30

Een jonge ober vermeed de gevangenis nadat hij valse euro's had besteld op het darkweb en deze in Tirol, Oostenrijk, in omloop had gebracht.

Tijdens een hoorzitting in Innsbrook vertelde de jongeman de rechtbank dat de lock-down zijn baan als ober had beëindigd en dat hij uit verveling onderzoek had gedaan naar het darkweb. Hij zei dat hij tijdens zijn onderzoek op het darkweb had vernomen dat het mogelijk was valse bankbiljetten via het darkweb te bemachtigen. Hij kon 'de verleiding niet weerstaan', zei hij.

 

De voormalige werkgever van de man woonde de hoorzitting bij waar hij de rechtbank vertelde dat hij de beklaagde altijd zijn geld had toevertrouwd.

 

De beklaagde vertelde de rechtbank dat hij de valse bankbiljetten alleen buiten zijn voormalige standplaats had verspreid. Toen de politie eerder dit jaar het huis van de verdachte doorzocht, trof ze slechts twee valse bankbiljetten van 50 euro aan. De jongeman gaf toe de vervalsingen te hebben gekocht en ze tijdens het verhoor te hebben gebruikt.

 


Hey 'Je maakt het me niet gemakkelijk', zei de rechter. De straf: 10 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 1.440 euro.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.