De Israëlische belastingdienst stelt naar verluidt de openbaarmaking van crypto holdings voor investeerders verplicht

Published on 28 December 2020 at 13:05

De Israëlische belastingwaakhond haalt de strop rond cryptohouders aan.

Israel zegt dat Crypto-openbaarmaking verplicht moet worden gemaakt. Terwijl de cryptocurrency-markten hun ongekende stijging voortzetten met bitcoin (BTC) die bijna elke dag nieuwe recordhoogtes bereikt, hebben de belastingwaakhonden over de hele wereld  een grote interesse in de snelgroeiende industrie ontwikkeld.

 


Volgens een rapport van het lokale mediakanaal Globes, vereist de Israëlische belastingdienst (ITA) nu van de inwoners van het land om hun digitale valuta-bezit openbaar te maken voor belastingdoeleinden.

 


Het rapport stelt dat tientallen Israëlische cryptocurrency-houders de afgelopen tijd een melding van de IRA hebben ontvangen waarin zij eisen dat zij al hun cryptovaluta-bezit volledig openbaar maken voor belastingdoeleinden.In het bijzonder heeft de IRA gegevens opgevraagd bij digitale valuta-exchanges in Israël en daarbuiten om gegevens en informatie te verzamelen met betrekking tot de rekeningen van Israëliërs.

 


Om de vereiste informatie te extraheren, paste de IRA de EU Common Reporting Standards-voorschriften en de Foreign Account Tax Compliance Act toe, die de gegevens van de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) deelde met Israël, aldus het rapport.
Volgens de belastingregelgever zijn beleggers in digitale valuta onderworpen aan 25% vermogenswinstbelasting, maar alleen voor zover hun activiteit geen commerciële onderneming wordt.

 


Het rapport citeert Adv. Leor Nouman, voorzitter van de fiscale praktijkgroep bij de advocatenkantoren S. Horowitz & Co. zei:
“De Belastingdienst heeft onlangs haar belangstelling voor dit gebied hernieuwd als gevolg van twee factoren: geldgebrek en de wens om de staatskas te vullen, waar deze bron zou kunnen helpen. De tweede belangrijke overweging is dat Bitcoin zich heeft hersteld. Het uitgangspunt van de Belastingdienst is dat, aangezien Bitcoin $ 20.000 heeft bereikt, nogal wat handelaren moeten hebben geïncasseerd, en de Autoriteit gaat ervan uit dat het behoorlijk wat geld in handen kan krijgen. "


Meer landen om Suit te volgen?
De beslissing van de IRA om Israëlische ingezetenen verplicht te stellen om hun cryptovaluta openbaar te maken, komt niet echt als een verrassing. Verschillende landen zijn momenteel zelfs van plan om uitgebreide richtlijnen voor crypto-belasting in te voeren voor investeerders in digitale valuta.

 


Zoals gemeld door BTCManager in november, werkt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aan de ontwikkeling van een uniforme aanpak voor het omgaan met belasting op cryptocurrency om het ontstaan ​​van regelgevingsarbitrage te voorkomen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.