California Man heeft tot $ 25 miljoen witgewassen via Bitcoin-geldautomaten

Published on 28 December 2020 at 17:00

Een man uit Orange County gaf toe dat hij tot $ 25 miljoen had witgewassen via een netwerk van Bitcoin-geldautomaten zonder vergunning en persoonlijke uitwisselingen. De beklaagde, Kais Mohammad, wist dat veel van zijn klanten de opbrengsten van misdrijven witwoonden via zijn Bitcoin-uitwisselingsnetwerk.

Kais Mohammad, 36, uit Orange County, Californië, pleitte op 22 juli schuldig aan één telling van het exploiteren van een geldtransmissiebedrijf zonder vergunning, één keer voor het witwassen van geld en één keer voor het niet in stand houden van een effectief anti-witwasprogramma.

 

HeroCoin-geldautomaten

Volgens informatie die in de rechtbank is onthuld, exploiteerde Mohammad tussen december 2014 en november 2019 Herocoin, een Bitcoin-geldautomaatnetwerk. Amerikaanse officieren van justitie beschreven Herocoin als een "illegale onderneming voor virtuele gelddiensten". Hij ruilde ook een aanzienlijk bedrag aan Bitcoin voor contant geld via LocalBitcoins onder de gebruikersnaam "Superman29". Volgens de aanklagers ruilde Mohammad Bitcoin veel sneller in voor contant geld dan de industriestandaard. Hij adverteerde met een tarief van 25% voor transacties tot $ 25.000.

 

Het HeroCoin-logo wordt weergegeven op de geldautomaten en sociale mediaprofielen van het bedrijf

 

Op Twitter bevestigde het Herocoin-account een tarief van 20% plus een vergoeding van $ 5 per transactie als reactie op een woedende gebruiker.

 

@EsmeGregson:

MENSEN MOETEN WETEN DAT HEROCOIN 20% plus 5 dollar "fee" per transactie in rekening brengt. Bijvoorbeeld: $ 155 gestort in een HeroCoin-geldautomaat krijgt $ 120 aan munten in uw portemonnee. IMO die 25% in rekening brengt om CONTANT GELD in digitale valuta om te zetten, is aanstootgevend.

 

@HeroCoinBTC in reactie op @EsmeGregson:

Hallo, ja, dat is ons huidige tarief dat wordt weergegeven in de totale prijs van BTC op de machine vóór aankoop, evenals de transactiekosten van $ 5. We hebben onze tweet van meer dan een jaar geleden van onze eerdere tarieven verwijderd om verwarring te voorkomen.

 

Mohammad heeft Herocoin niet geregistreerd bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) zoals vereist door de wet. Mohammad registreerde het bedrijf in 2018 nadat FinCEN contact met hem had opgenomen over de status van zijn bedrijf. Zelfs nadat hij door FinCEN was gecontacteerd, voldeed Mohammad niet aan hun voorschriften, waaronder antiwitwasmaatregelen (AML) en Know Your Customer (KYC). Evenzo heeft hij geen transacties boven een bepaald bedrag in dollars gemeld, zoals wettelijk vereist.

 

Op 12 september 2018 kochten federale onderzoekers in een undercovercapaciteit $ 14.000 in Bitcoin bij een van de geldautomaten van de beklaagde. Mohammad heeft de transactie nooit gemeld. Tussen februari en augustus 2019 ruilde Mohammad regelmatig Bitcoin in voor contant geld met undercoveragenten die beweerden een illegale bron van inkomsten te hebben. De agenten vertelden Mohammad dat ze werkten voor een bar waar vrouwen werkten om seksuele gunsten te verlenen aan klanten. Op 28 augustus 2019 ruilde Mohammad $ 16.000 in Bitcoin in voor een van de undercoveragenten. Hij heeft geen van de transacties met de agenten gemeld.

 

Mohammad gaf toe dat hij tussen de $ 15 miljoen en $ 25 miljoen had gewisseld tijdens de werking van de geldautomaten van Herocoin en het “Superman29” LocalBitcoins-account. Hij gaf toe dat hij zijn klanten niet had gevraagd naar de herkomst van hun geld. Hij gaf ook toe te weten dat ten minste een van zijn klanten illegale activiteiten op het darkweb heeft uitgevoerd.

 

Hij stemde ermee in om de Bitcoin-geldautomaten, een niet bekendgemaakt bedrag aan contanten en een niet bekendgemaakt bedrag aan cryptocurrency te verbeuren. Hij staat voor een maximale gevangenisstraf van 30 jaar.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.