Coinbase stopt XRP-handel in SEC-rechtszaak tegen Ripple

Published on 29 December 2020 at 10:30

Coinbase heeft aangekondigd dat het alle XRP-handel zal stoppen vanaf 19 januari 2021. De handelsschorsing volgt op een lopende SEC-zaak tegen Ripple Labs en zijn topmanagers. Het luchtdruppel van het vonkenteken wordt niet beïnvloed door dit proces.

Na een lopende rechtszaak door de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple Labs, heeft Coinbase aangekondigd dat het vanaf half januari zijn XRP-handelsboeken zal opschorten.


De rechtszaak beweert dat Ripple Labs, voormalig CEO Christian Larsen en huidig ​​CEO Brad Garlinghouse zich schuldig hebben gemaakt aan het ophalen van $ 1,3 miljard aan XRP-tokenverkopen als effecten zonder vergunning sinds 2013.

 

Vanwege juridische consequenties en de onzekerheid van de situatie, heeft Coinbase besloten dat het alle XRP-handel zal opschorten vanaf 19 januari 2021.

 

Coinbase gaat in de verdediging
Coinbase ging dieper in op een blogpost die eerder vanmorgen werd gemaakt.

 


Tot 19 januari 2021, wanneer alle XRP-handel zal worden stopgezet, heeft Coinbase zijn orderboeken verplaatst om alleen te beperken. De beurs gaf geen definitief antwoord op of en wanneer de handel zou worden heropend, maar dit zal waarschijnlijk worden bepaald door de ontwikkeling van de SEC-zaak.

 


Margehandel op Coinbase
Coinbase merkte op dat stortingen en opnames nog steeds normaal zullen werken, dus klanten die het actief aanhouden of overdragen, zouden er niet door moeten worden beïnvloed.

 

Een ander probleem dat de situatie nog ingewikkelder maakt, is het recente Spark-token-airdrop van Flare Network dat werd aangeboden aan in aanmerking komende XRP-houders. De momentopname voor deze airdrop werd gemaakt op 12 december en Coinbase verzekerde klanten dat dit proces niet zal worden beïnvloed door de handelsschorsing.

 

De Bitstamp-beurs en vele anderen hebben al soortgelijke plannen aangekondigd om XRP te schrappen en de handel en stortingen stop te zetten.

 

XRP-prijzen blijven bloeden
Sinds de rechtszaak op 22 december werd aangekondigd, zijn de XRP-prijzen met meer dan 56% gedaald.

 

Deze enorme duik werd waarschijnlijk gevoed door een combinatie van angst over de SEC die XRP mogelijk classificeert als een beveiliging en winstneming na de momentopname.


XRPUSD
XRP / USD-grafiek door TradingView
XRP klom aanvankelijk met meer dan 200% in november en bereikte het hoogste punt in meer dan twee jaar van $ 0,82 voordat de crash echt begon.

 

Het wordt momenteel verhandeld voor $ 0,225, maar het kan veel grimmiger worden, afhankelijk van de uitkomst van de SEC-zaak en de maatregelen die andere grote beurzen nemen om eventuele juridische problemen die tegen hen kunnen worden aangespannen, te verminderen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.