De tijd is kort voor gerichte acties tegen de cryptocurrency surveillance regels

Published on 30 December 2020 at 09:33

Het Amerikaanse ministerie van Financiën haast zich met nieuwe regels die gericht zijn op het vernietigen van privacy voor gebruikers van cryptocurrency, waardoor bezorgde burgers tijdens de vakantie een kortere commentaarperiode van 15 dagen krijgen om hun oppositie te uiten.

 

De gevaarlijke nieuwe regels vereisen dat cryptocurrency-uitwisselingen en andere financiële instellingen informatie vragen, opslaan en rapporteren over individuele cryptocurrency-gebruikers die hun eigen geld van en naar persoonlijke cryptocurrency-portefeuilles verplaatsen. Transacties met een waarde van meer dan $ 3.000 worden geregistreerd, terwijl transacties met een waarde van meer dan $ 10.000 worden gerapporteerd aan het FinCEN van Treasury. Dit was voorheen niet vereist en het zal niet alleen de privacy van elke cryptocurrency-gebruiker vandaag bedreigen, maar het zal ook creatief toekomstig gebruik van cryptocurrency belemmeren.

 


De voorgestelde regels - beschikbaar op public-inspection.federalregister.gov/2020-28437.pdf - zijn vaag wanneer concreetheid nodig is, aangezien dit op een gebied is dat gemakkelijk heel erg mis kan gaan. De huidige Know Your Customer / Anti-Money Laundering (KYC / AML) -regels doen pijn aan onschuldige Amerikanen die ze per ongeluk overschrijden.

 


"Veel mensen weten niet dat alleen het storten of opnemen van geld op een bepaalde manier bij een bank heeft geleid tot inbeslagname van activa", zegt Leo Oenomaus, Monero Outreach Organizer. "We moeten soortgelijke ontmenselijkende en oneerlijke praktijken voor cryptocurrency stoppen voordat ze wortel schieten."

 


Cryptocurrency is kwetsbaar voor bewaking via haar gateways, de beurzen en financiële instellingen waar dollars worden verhandeld voor cryptocurrency. Deze beurzen en financiële instellingen zijn bijzonder kwetsbaar voor gerichte overheidsdruk, aangezien regels en voorschriften kunnen bepalen of ze al dan niet actief blijven. Het zijn precies deze zwakke punten van de gateway waarop FinCEN zich richt met de nieuwe regels.

 


Hoewel sommige cryptocurrencies - zoals Monero - gebruikers privacy bieden door gegevens te anonimiseren die zijn gepubliceerd naar openbare blockchains, doen de meeste dat niet. Dit betekent dat FinCEN's voorgestelde wijzigingen voor de meeste cryptocurrencies FinCEN in staat zouden stellen om een ​​aan hen gerapporteerde cryptocurrency-gebruiker te verbinden met elke aankoop die de gebruiker later doet ... zonder een warrant. En de beveiliging van de databases die hiervoor worden gebruikt, is een grote zorg in het licht van de recente lekken en cyberaanvallen die het Amerikaanse ministerie van Financiën hebben geteisterd.

 


"Het Amerikaanse ministerie van Financiën kan hun computersystemen niet eens beschermen tegen lekken en hackers, dus waarom zouden we hen gevoelige gegevens toevertrouwen die elke aankoop die we ooit met digitale valuta hebben gedaan, kan blootleggen? Het is makkelijk; dat zouden we niet moeten doen '', zegt Dayton Young, Product Director bij Fight for the Future (hij / hem).

 


De drukte op de regels lijkt een poging te zijn ze op te leggen voor het einde van de huidige Amerikaanse regering, op welk punt de politieke aangestelden die het ministerie van Financiën leiden, zullen worden ontkracht.

 


"De laatste wanhopige poging van de Trump-regering om het financiële toezicht uit te breiden voordat de nieuwe presidentiële regering het overneemt, is beschamend," vervolgde Young. "En het feit dat ze deze nieuwe regel opzettelijk hebben vrijgegeven tijdens de vakantie, terwijl niemand oplet, laat zien hoe weinig vertrouwen ze hebben in de legitimiteit van dit schandalige voorstel. Elke nieuwe actie met betrekking tot cryptocurrency, als die al wordt gedaan, mag alleen plaatsvinden met feedback van en debat met bezorgde Amerikanen. "


Gebruikers van cryptocurrency, voorstanders van persoonlijke vrijheid en gelovigen in privacy kunnen hun bezorgdheid kenbaar maken door vóór 4 januari contact op te nemen met FinCEN op de adressen en contactpunten in de voorgestelde regels.

 


De cryptocurrency Monero werd in april 2014 gelanceerd als reactie op privacyproblemen in Bitcoin. Sinds de lancering hebben voortdurende verbeteringen gezorgd voor betere beveiliging en privacy en Monero gebruiksvriendelijker gemaakt. Het heeft meer dan 500 ontwikkelaars aangetrokken, de op twee na hoogste codebijdrager onder alle cryptocurrencies. Monero gaat verder met de compromisloze prioriteiten van privacy en beveiliging en streeft ernaar de meest vervangbare cryptocurrency te zijn.

 

Monero Outreach is een werkgroep die zich richt op Monero public relations, educatie en bewustwording.
Over strijd voor de toekomst Fight for the Future is een opzettelijk klein, fel team van technologen, creatievelingen en beleidsexperts die de kracht van internet benutten om de basisrechten in het digitale tijdperk te verdedigen. We vechten om ervoor te zorgen dat technologie een kracht is voor empowerment, vrije meningsuiting en bevrijding in plaats van tirannie, corruptie en structurele ongelijkheid. Onze leden bestrijken het hele politieke spectrum en we werken eraan om instellingen en politici ter verantwoording te roepen, ongeacht hun politieke overtuiging.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.