Bitcoin bereikt nieuw recordhoogte ten opzichte van goud

Published on 2 January 2021 at 12:30

Bij het ingaan van het nieuwe jaar en de Bitcoin-prijs heeft een nieuw recordniveau bereikt ten opzichte van de goudprijs naarmate de cryptocurrency bull run voortduurt.

De prijs van de voortdurende stijging van Bitcoin is nu een bewijs dat de vraag naar cryptocurrency nog steeds stijgt, en dat het token nu een populaire veilige haven is. Toen het nieuwe jaar van start ging, brak de prijs van de Bitcoin-prijs opnieuw een recordhoogte, een nieuw hoogtepunt ten opzichte van goud.

 

 

De prijs van Bitcoin ging volgens MarketWatch voorbij $ 29.000 en bereikte een hoogste punt van 15,40 ounces goud. Dit is de eerste keer dat het dit niveau bereikt ten opzichte van goud en heeft het vorige recordniveau ten opzichte van het edelmetaal sinds december 2017 tijdens zijn laatste bullrally overtroffen.

 

2020, het jaar van het begin van de stierenrally

 

December 2017 ging in de boeken voor cryptocurrency als de eerste grote bull-run die Bitcoin in de schijnwerpers van reguliere investeringen bracht. Nu staat 2020 als het jaar waarin Bitcoin de aandacht trok van institutionele beleggers, wat leidde tot een nieuwe bull run en een verdere acceptatie van de cryptocurrency-markt. Gedurende het jaar zag Bitcoin in maart een jaarlijkse lage prijs van $ 4106,98 USD in vergelijking met het hoogste punt in 2020 van $ 29.600,63 USD, wat een monumentale 620,7% tussen de twee laat zien. De stijging sinds het begin van het jaar staat ook op een indrukwekkende stijging van meer dan 300% van januari 2020 tot december 2020.

 

Hoewel goud gedurende het jaar ook prijsstijgingen genoot, omdat investeerders ervoor kozen om zich in te dekken tegen de Amerikaanse dollar, lieten de winsten lang niet dezelfde indruk achter als die van Bitcoin. In de loop van het jaar boekte goud een winst van 25% vanaf het begin van het jaar tot het einde.

 

Terwijl de markt voor cryptocurrency stijgt, geloven sommigen dat Bitcoin de aandacht trekt van investeerders die anders voor goud zouden hebben gekozen. Dit misschien vanwege het gemak dat cryptocurrency kan bieden (van draagbaarheid, gebruiksgemak en gedecentraliseerde factoren) terwijl goud dat niet kan. Hoewel het aanbod van beide activa beperkt is, is de limiet van Bitcoin duidelijker, terwijl er onzekerheid bestaat over het resterende aanbod van goud. Of dit nu het geval is of niet, de cijfers spreken voor zich: de vraag naar Bitcoin is in de loop van het jaar aanzienlijk gegroeid en de afdekking tegen de dollar ziet er steeds meer digitaal uit.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.