Leden van het Amerikaanse congres verzetten zich in brief tegen Treasury Crypto-uitspraak

Published on 2 January 2021 at 11:28

Een van de grootste verhalen op het gebied van crypto-recht is het nieuws dat de afdeling Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van het Amerikaanse ministerie van Financiën werkt aan het aanpakken van zelfgehoste portefeuilles in crypto

Een document dat de voorgestelde regel schetst, suggereert dat beurzen en andere aanbieders van virtuele activadiensten de naam en het adres moeten verifiëren van degenen die proberen opnames van meer dan $ 3.000 te doen.

 

Voorgestelde regel heeft geen zin
Hoewel dit wordt gedaan om cryptocriminaliteit te voorkomen, denken sommigen dat dit nergens op slaat.

 

Kathryn Haun, een algemene partner bij a16z gericht op crypto-activa, schreef over de kwestie:

"Gisteren laat, in plaats van dat proces te volgen, heeft @ stevenmnuchin1 de gewone commentaarperiode verkort tot slechts 15 dagen, niet minder op een vrijdag voor de feestdagen, voor cryptovoorschriften die voor ons @ a16z en anderen in de crypto-markt niet veel opleveren"

 


Anderen hebben benadrukt dat dit overbodig is en slechts een manier om te voorkomen dat gebruikers controle hebben over hun eigen vermogen. Zoals het is, moeten de meeste gereguleerde beurzen de namen, adressen en andere details overnemen van handelaren die fiat gebruiken. Deze nieuwe regel verandert niet veel en gaat zelfs verder dan traditionele financiële instellingen nodig hebben voor contante transacties.

 

Deze regel heeft zoveel opschudding veroorzaakt dat leden van het Amerikaanse Congres zich in een schriftelijke brief uitspreken tegen de Schatkist.

 

Voorgestelde Crypto-uitspraak door de Amerikaanse schatkist tegengesteld door congresmensen
In een brief die op 31 december aan de Schatkist werd gestuurd, schreven 9 congresleden dat ze bezorgd waren over de voorgestelde crypto-uitspraak van FinCEN:

 

"We schrijven om onze bezorgdheid te uiten over het proces om te reageren op de kennisgeving van voorgestelde regelgeving (NPRM) van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) met betrekking tot" Vereisten voor bepaalde transacties met betrekking tot converteerbare virtuele valuta of digitale activa. "

 

We delen uw doelen om de nationale veiligheid te beschermen en de wetshandhaving te ondersteunen bij hun inspanningen om criminelen te bestrijden die zich bezighouden met het witwassen van geld, illegale financiering en andere criminele activiteiten.


We zijn echter bezorgd dat de benadering van het ministerie van Financiën om complexe nieuwe regels vast te stellen voor het bijhouden en rapporteren van inwisselbare virtuele valuta en digitale activatransacties met wettige betaalmiddelen het Amerikaanse publiek geen redelijke kans biedt om te reageren. ''
De groep lijkt het meest gekant te zijn tegen het gebrek aan tijd voor het Amerikaanse volk en voor anderen om op de voorgestelde uitspraak te reageren.

 

De groep die deze brief heeft verzonden, omvat Tom Emmer, Tom Cotton, Warren Davidson, Tulsi Gabbard en een aantal andere leden van het Congres.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.