CEO van een Bitcoin ATM-bedrijf dat is aangeklaagd wegens het witwassen van geld

Published on 2 January 2021 at 18:30

De CEO van een Bitcoin-geldautomaat heeft geld witgewassen via LocalBitcoins en elders, volgens een onlangs niet-verzegelde aanklacht.

 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een aanklacht tegen Brannen Mehaffey, de CEO van BASH Bitcoin-geldautomaten, opgeheven. De aanklacht beschuldigt Mehaffey van zeven keer het witwassen van geld en één keer van het structureren van financiële transacties.

 

Inbegrepen in de aanklacht is informatie over het slachtoffer van een fraudeplan dat rechtstreeks verband houdt met Mehaffey. Tussen december 2018 en februari 2019 verloor één slachtoffer $ 125.000. Het geld is herleid naar een rekening die wordt beheerd door een van de bedrijven van Mehaffey. Een jaar later maakte een ander slachtoffer $ 7.370 over aan een door Mehaffey gecontroleerde. Het is onduidelijk hoe deze transacties verband hielden met de witwas- en structureringskosten in de tenlastelegging.

 

BASH-geldautomaten worden geadverteerd als veiliger dan andere geldautomaten op de markt
Mehaffey was volgens de aanklacht gespecialiseerd in het inwisselen van virtuele valuta voor contant geld. Hij controleerde een Bitcoin-geldautomaatbedrijf genaamd BASH met eenheden op meer dan 20 locaties in Texas, volgens de nu ontoegankelijke website van het bedrijf. Locaties waar zijn geldautomaten waren onder meer computerreparatiebedrijven, rookwinkels en een stripclub, volgens de aanklacht.

 

BASH maakt reclame voor Bitcoin-geldautomaten "die voorhamer- en koevoetmisbruik gedurende ten minste 30 minuten zouden kunnen weerstaan ​​zonder te worden aangetast." Hier is een kopie van een oude beschrijving van de services van het bedrijf:

 

We houden onszelf aan een hogere standaard. Onze geldautomaten zijn Amerikaans sterk gemaakt door een 100% Amerikaans bedrijf. We hebben meer dan 20 geldautomaten in heel Texas geïmplementeerd en nu zijn we op zoek naar nationale uitbreiding.

 

We merkten dat het te gemakkelijk was om elke andere Bitcoin-geldautomaat op de markt in gevaar te brengen of te vernietigen. Dus we wisten dat we de lat hoger moesten leggen. Het doel was om een ​​chassis te bouwen dat bestand was tegen misbruik van voorhamers en koevoeten gedurende minstens 30 minuten zonder in gevaar te komen.

 

Het BEAST-model ziet er gemeen uit omdat het gemeen is. Met 6 geharde ronde veiligheidssloten, 4x dikker metaal gebruikt voor het chassis (in vergelijking met de concurrentie), elektronica gemonteerd op trillingsdempende materialen en metalen banden voor sterkte en weerstand tegen meerdere fysieke aanvallen. We hebben de gemeenste, zwaarste, gemeenste bitcoin-geldautomaat ter wereld gebouwd.

 

Naarmate de populariteit van Bitcoin-geldautomaten groeit, neemt ook het aantal dieven toe dat op zoek is naar een snelle score. De meeste hardware van concurrenten kan worden aangetast en opengebroken met 2 zorgvuldig geplaatste schommels van een voorhamer die is gekocht bij een ijzerhandel of Walmart. De hardware ziet er broos uit - en dat werkt uiteindelijk als een uitnodiging voor dieven.

 

Wanneer dieven echter naar het BEEST kijken, kijken ze naar de grootste, gemeenste en zwaarste geldautomaat op de markt. De boodschap is duidelijk: VERSPIL UW TIJD NIET!

 

Veel van de winkels die onze apparatuur hosten, kozen voor BASH-geldautomaten om een ​​passieve inkomstenstroom te genereren zonder het risico van een kwetsbare Bitcoin-geldautomaat te lopen. Ze willen hun eigendommen en werknemers veilig houden en hun investering veiligstellen.

 

Mehaffey bood ook Bitcoin-for-cash-services aan op Craigslist en LocalBitcoins.com. Volgens de aanklacht instrueerden zijn vermeldingen gebruikers om niet meer informatie te delen dan nodig was. “Wat je met bitcoin doet, is jouw zaak en niet de mijne. Zeg alsjeblieft niet hoe je het gebruikt. "


Het kost $ 10.000 om een ​​BASH-licentiehouder te worden voor een winstverdeling van 50/50.
Tussen januari 2018 en maart 2020 heeft Mehaffey meer dan $ 4.000.000 overgemaakt via bankrekeningen die hij beheerde. Het is onduidelijk hoeveel geld er uit de witwasregeling kwam.

 

Tellingen 1-7 van de aanklacht zijn vrijwel identiek, behalve de datum en de waarde van de transactie. Hieronder staat een kopie van de eerste telling met nadruk toegevoegd door deze auteur:

 

Op of rond 12 maart 2020, in het district van Arizona en elders, Mehaffey, met de bedoeling om de aard, locatie, bron, eigendom en controle van eigendommen waarvan wordt aangenomen dat ze de opbrengst zijn van gespecificeerde onwettige activiteiten te verbergen en te verhullen, en met de bedoeling om een ​​transactierapportagevereiste onder federale wetgeving te vermijden, heeft willens en wetens een financiële transactie uitgevoerd en geprobeerd uit te voeren die de interstatelijke of buitenlandse handel op enigerlei wijze of mate beïnvloedt,

 

in die zin dat hij bitcoin heeft verzonden in ruil voor eigendommen vertegenwoordigd door opbrengsten van gespecificeerde onwettige activiteit, te weten: $ 8.000 in Amerikaanse valuta, plus nog eens $ 13.000 in Amerikaanse valuta die werd gestort op grond van zijn instructies door verschillende personen (bij meerdere Arizona 28-filialen) van BBV A Compass 

 

Met andere woorden, undercover federale agenten namen contact op met Mehaffey over het aangaan van een transactie met hem. Ze voorzagen Mehaffey van informatie over de bron van het geld dat ze wilden inwisselen voor Bitcoin. In het bijzonder vertegenwoordigden onderzoekers het geld als de opbrengst van onwettige activiteiten. Ondanks dat hij de criminele oorsprong van het geld kende, zou Mehaffey het naar verluidt hebben ingewisseld voor Bitcoin.

 

De aanklacht bevat zeven afzonderlijke ontmoetingen tussen Mehaffey en federale wetshandhavers waarin Mehaffey hun geld inwisselde voor Bitcoin.

 

Bovendien zou Mehaffey hebben geprobeerd de structurering van contante transacties bij banken en andere financiële instellingen in Arizona te leiden en:

 

heeft er bewust voor gezorgd dat elke binnenlandse financiële instelling er niet in slaagde een valutatransactierapport in te dienen
dit alles terwijl ze een andere wet van de Verenigde Staten schonden 

en als onderdeel van een patroon van illegale activiteiten van meer dan $ 100.000 in 12 maanden.
Een foto van de aanklacht vermeldde de transacties die hebben bijgedragen aan de structureringslast.
De aanklacht vermeldde de transacties die hebben bijgedragen aan de structureringslast.

 


Volgens de Bank Secrecy Act moeten banken en andere financiële instellingen een specifiek rapport indienen bij de IRS over elke transactie van meer dan $ 10.000. Volgens de regering helpt deze eis de IRS onder meer bij het opsporen van witwassers. Het is een overtreding van de federale wetgeving om opzettelijk een grote transactie in meerdere delen op te splitsen in een poging te voorkomen dat er een valutatransactierapport wordt gegenereerd.

 

De aanklacht vermeldt negen transacties tussen $ 2.000 en $ 9.900 als onderdeel van Mehaffey's poging om financiële transacties te structureren.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.