Etherprijs passeert $ 1.150 de hoogste hit sinds januari 2018

Published on 4 January 2021 at 11:03

Ether, de native cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, behaalde maandag ochtend nieuwe hoogtepunten na een dubbelcijferige rally vorige week.

Rond 06:35 UTC bereikte ether (ETH, + 18,41%), de op een na grootste cryptocurrency op marktwaarde, $ 1.151 - een niveau dat voor het laatst werd gezien in januari 2018, volgens CoinDesk 20-gegevens.

 

De prijzen stegen vorige week met meer dan 40% om de grootste wekelijkse winst sinds december 2018 te registreren.

 

"De etherkatapult is gearriveerd en speelt een inhaalslag voor de grote broer bitcoin (BTC, -8,77%)", vertelde Jehan Chu, CEO van de in Hong Kong gevestigde handelsfirma Kenetic Capital, aan CoinDesk. `` Hoewel ether geen winkel met waardeverhalen heeft opgebouwd, wordt de relatief lage prijs onweerstaanbaar voor Wall Street-investeerders die gehypnotiseerd zijn van bitcoin. ''

Bij de perstijd prijs van $ 1.020, is ether nog steeds ongeveer 43% gedaald ten opzichte van de recordprijs van $ 1.433 die in januari 2017 werd waargenomen. Bitcoin overtrof vorige maand de piek van $ 19.783 in december 2017 en schoot omhoog naar $ 34.545. MicroStrategy en verschillende andere beursgenoteerde bedrijven hebben hun cashposities in de tweede helft van 2020 gediversifieerd in bitcoin, wat waarschijnlijk de prijs van de marktleider op het gebied van cryptovaluta heeft verhoogd.

 

Volgens Chu spelen de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, en Scaramucci van SkyBridge Capital nu de kip over wie eerst een etherinvestering zal doen. "Zodra ze een zet doen, kunnen we een waanzinnige rush naar $ 2.000 verwachten", zei hij.

 

John Ng Pangilinan, managing partner bij Signum Capital in Singapore, zei ook dat ether de hoogste punten ooit zou kunnen uitdagen. “Ether-handelsvolumes sluiten op bitcoin-handelsvolumes. Dat toont een agressieve beweging van stieren naar ether, ”zei hij.

 


Handelsvolumes voor cryptocurrency
Bron: CryptoCompare
Volgens gegevensbron CryptoCompare hebben 'topbeurzen' de afgelopen 24 uur een etherhandelsvolume van meer dan $ 19 miljard geregistreerd, tegenover $ 16 miljard in bitcoin. Dus ether is nu de grootste cryptocurrency qua handelsvolume. De marktkapitalisatie van $ 120 miljard ligt echter nog steeds ver onder de $ 600 miljard van bitcoin.


Afgezien van de toegenomen vraag lijkt ether te profiteren van een opdrogende liquiditeit aan de verkoopzijde, aldus Ki Young Ju, CEO van het in Korea gevestigde blockchain-analysebedrijf CryptoQuant.

 


Bitcoin- en etherwisselreserves (saldo op beurzen)
De deviezenreserves van ether zijn met 20% gedaald in vergelijking met mei 2020. De daling is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat investeerders de ether direct in bewaring nemen of hun munten verplaatsen naar gedecentraliseerde financiering of inzetten op Ethereum 2.0, waardoor een tekort aan etheraanbod op de markt ontstaat.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.