Virginia Man verkocht Pressed Adderall op Empire Market

Published on 7 January 2021 at 11:30

Een man uit Alexandria, Virginia, gaf toe methamfetamine te hebben verkocht via verkopersaccounts op de Empire Market en de Cryptonia-markt

In een federale rechtbank in Virginia gaf Dat Nguyen toe samenzwering om 500 gram of meer van een stof te verspreiden die een detecteerbare hoeveelheid methamfetamine bevat. In het bijzonder verkocht Nguyen via het verkopersaccount "addy4cheap" duizenden geperste Adderall-pillen die methamfetamine bevatten in plaats van amfetamine.

 

Nguyen is in mei 2019 begonnen met verkopen op het darkweb, volgens een aankondiging van het United States Office of Attorneys for the Eastern District of Virginia. Drie maanden later begonnen undercover-onderzoekers gecontroleerde aankopen van Adderall te doen vanaf het leveranciersaccount dat door Nguyen werd gebruikt. Tussen augustus 2019 en december 2019 voerde de politie in totaal 20 gecontroleerde aankopen uit bij addy4cheap op Empire en Cryptonia. In totaal kochten de onderzoekers meer dan 767 gram methamfetamine.

 

Volgens een gerechtelijk document waarin de omvang van de handel in methamfetamine wordt beschreven:

Om opsporing te voorkomen, stuurden de medesamenzweerders van de verdachte drugspakketten waarvan de echte namen en adressen niet als retourinformatie vermeld stonden, en deponeerden die pakketten bij verschillende verzamelbussen van de United States Parcel Service ("USPS") in het Eastern District van Virginia behandelde pakketten op een manier dat het achterlaten van vingerafdrukken werd vermeden, en opereerde in de late avond of vroege ochtenduren.

 

In december 2019 doorzocht de politie de huizen van anderen die betrokken waren bij de drugshandel, waaronder de huizen van Lien Kim Thi Phan, Tyler Pham en Hon Lam Luk. Tijdens de huiszoekingen nam de politie meer dan 6000 nagemaakte Adderall-pillen in beslag die leken op die geadverteerd door addy4cheap.

 

Op 10 december 2019 had addy4cheap 3.665 verkopen op Empire Market afgerond en 2.568 beoordelingen ontvangen. Onderzoekers berekenden dat addy4cheap 44.872 pillen had gedistribueerd voor ongeveer $ 482.572,10.

 

Vijf mede-samenzweerders hebben al schuldige pleidooien ingediend in verband met de samenzwering van drugshandel. Een daarvan is nog steeds op de vlucht voor de wet. Nguyen wordt geconfronteerd met een verplichte minimumstraf van tien jaar gevangenisstraf. Zijn hoorzitting over de veroordeling is gepland voor 23 maart 2021. Gerechtelijke documenten die voor het publiek toegankelijk zijn, onthullen niet de tactieken die de politie gebruikt bij het onderzoek buiten de gecontroleerde aankopen die in het persbericht worden genoemd.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.