Coronavirusvaccins gecertificeerd met VeChain's Blockchain-technologie in Cyprus

Published on 7 January 2021 at 13:30

Het mediterrane ziekenhuis van Cyprus heeft 100 artsen en verpleegkundigen ingeënt tegen COVID-19, met behulp van een op blockchain gebaseerde mobiele app om de immunisaties te certificeren.

In een aankondiging dinsdag zei het ziekenhuis dat de certificeringen zijn gedaan via de E-HCert-app, ondersteund door de VeChainThor-blockchain. Het eerste vaccin werd op 4 januari toegediend.
Het ziekenhuis beschreef de verhuizing als een "grote stap voor de terugkeer naar normaliteit" en een nieuwe stap naar de digitale transformatie van de zorgsector via VeChainThor blockchain.

 

E-HCert werd voor het eerst gebruikt in juni 2020 voor het certificeren van COVID-19-testresultaten voor meer dan 8.000 mensen die aankwamen op Cyprus, zei het Mediterranean Hospital.

 


"Nu elk land zijn eigen app probeert te maken, biedt het gebruik van VeChainThor (via de E-HCert-app) als een enkele en onveranderlijke bron van waarheid waarde, veelzijdigheid en gemak voor de terugkeer naar de norm", tweette Dimitris Neocleous, ecosysteemmanager bij VeChain in Limassol.
De app is afgelopen mei speciaal voor het ziekenhuis ontwikkeld door VeChain en I-Dante.
Volgens de Cyprus Mail wordt nu verwacht dat de technologie zal worden gebruikt door het Aretaeio-ziekenhuis in Nicosia.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.