Marktkapitalisatie cryptocurrency bereikt mijlpaal van $ 1 biljoen

Published on 7 January 2021 at 17:30

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency heeft vandaag een mijlpaal bereikt. Het heeft de begeerde $ 1 biljoen overschreden.

De situatie op de markt voor cryptocurrency is momenteel net zo opwindend als ooit. Bitcoin brengt dagelijks nieuwe hoogtepunten in kaart, altcoins beginnen ook een aantal opmerkelijke winsten te zien, wat resulteert in een enorme groei voor de hele markt.

 

Voor het eerst deed de markt iets waar een paar jaar geleden niet veel mensen in geloofden - het bereikte een totale kapitalisatie van $ 1 biljoen.

 

De Four Comma Club
Het heeft even geduurd, maar de marktkapitalisatie van de cryptocurrency heeft eindelijk de begeerde $ 1 biljoen bereikt. Het is nu lid van de club met vier komma's, hoewel we moeten zien of dit standhoudt.

 

gekko-mcap
Marktwaarde voor cryptocurrency.
De stijging is aanzienlijk voor de industrie die de afgelopen jaren astronomisch is gegroeid. Vergeleken met begin 2020 is de marktkapitalisatie maar liefst 420% gestegen.

 

Dit gezegd hebbende, komt het grootste deel van Bitcoin, dat momenteel goed is voor ongeveer 67% van de totale markt. Dit relatieve aandeel van de cryptocurrency wordt ook vaak de Bitcoin-dominantie-index genoemd en is door de jaren heen grotendeels fluctuerend.

 

Tweede in de rij is de eigen cryptocurrency van Ethereum - Ether (ETH).

 

In de loop der jaren zijn veel cryptocurrencies uit de top 10 gekomen en gegaan, maar op het moment van schrijven is een definitieve derde de populaire stablecoin USDT (Tether). Het is de meest gebruikte stablecoin, aangezien handelaren het gebruiken om hun posities af te dekken en ook om hun handelsportefeuille te benoemen. Dit geldt met name voor de derivatenmarkt waar uitwisselingen met een hoge hefboomwerking het mogelijk maken om tegen USDT te handelen.

 

Veel ruimte om te groeien
Bitcoin is 's werelds grootste cryptocurrency door middel van marktkapitalisatie en de laatste stijging is grotendeels te danken aan de stijging van de prijs.

 

De meest voorkomende vergelijking voor Bitcoin is die met goud. Het wordt door velen door goud 2.0 beschouwd en dat is enigszins te verwachten. Ze delen veel kwaliteiten, waarvan de meest overheersende hun schaarste is. Er is een beperkte hoeveelheid goud op de planeet en er zullen maar 21 miljoen bitcoins bestaan.

 

Dit is de reden waarom mensen naar goud verwijzen als een opslagplaats van waarde - het wordt niet opgeblazen omdat we er niet meer van kunnen krijgen (in tegenstelling tot fiat-valuta die niet wordt ondersteund door goud). Hetzelfde geldt voor bitcoins en het verhaal dat het een winkel van waarde is, groeit enorm, vooral in het afgelopen jaar. Doorzeefd door de wereldwijde pandemie zijn regeringen over de hele wereld begonnen met het drukken van geld om hun economie draaiende te houden - een proces dat uiteindelijk de waarde van het bestaande geld vermindert in een proces dat bekend staat als inflatie.

 

Dit is waar de overeenkomsten echter eindigen en Bitcoin begint te schitteren. Dit is misschien de reden waarom enorme institutionele beleggers en NASDAQ-beursgenoteerde bedrijven zich tot het zijn gaan wenden.

 

Maar wat is de marktkapitalisatie van goud? Volgens een BBC-artikel uit 2020 is er in totaal al ongeveer 190.000 ton goud gedolven. Er is geen exacte schatting van hoeveel er nog over is en het is een bewegend doelwit, maar volgens sommige voorspellingen ligt het ongeveer 20% hoger dan dit aantal. Het is ook vermeldenswaard dat dit goud is dat economisch haalbaar is om te worden gedolven. Nieuwe technologie zou ervoor kunnen zorgen dat andere reserves die momenteel niet de moeite waard zijn, de moeite waard zijn.

 

Bij de huidige prijzen per ounce brengt dit de totale marktkapitalisatie op ongeveer $ 13,5 biljoen of ongeveer 1.460% groter dan die van BTC. Met andere woorden: er is genoeg ruimte om te groeien!


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.