Student casht $ 4 miljoen aan Bitcoin uit na het vinden van verloren sleutels van 127 BTC

Published on 11 January 2021 at 12:25

Er zijn veel verhalen over mensen die hun crypto-bezit verloren nadat ze hun private keys waren vergeten. Er is duidelijk een tekort aan leuke verhalen over mensen die hun verloren digitale munten hebben weten terug te krijgen.

Dat maakt het verhaal van deze man nogal interessant. Hij heeft zojuist zijn verloren Bitcoins teruggevonden. De man, die op Reddit was, brak het nieuws in een Reddit-bericht, waarin hij zijn bijna tien jaar oude relatie met Bitcoin uiteenzette.

 

127 BTC verdiend op eenvoudige manieren Blijkbaar verdiende hij de BTC-munten tussen 8 en 9 jaar geleden terwijl hij deelnam aan verschillende online leuke activiteiten zoals enquêtes, het uitvoeren van willekeurige eenvoudige taken en het bekijken van video's. Hij verdiende een goede cryptovoorraad van in totaal 127 Bitcoins.

 

Hij had geen idee dat deze "waardeloze" digitale munten hem ooit een beroemde instant miljonair zouden maken. Interessant genoeg was zijn oorspronkelijke doel om deel te nemen aan deze activiteiten om de munten te verdienen en ze te gebruiken voor eenvoudige in-game aankopen in een online game genaamd DarkOrbit.

 

Hij kon de Bitcoins echter niet gebruiken omdat zijn Dell-computer waarop de toegangssleutels waren opgeslagen, kapot ging. Tien jaar geleden was Bitcoin niet veel waard. De munten werden getaxeerd op slechts een paar cent of minder. In de loop der jaren heeft de eerste cryptocurrency aan populariteit gewonnen, zowel qua populariteit als prijs, en zelfs wereldwijd gegroeid en de aandacht getrokken van regeringen en bedrijven.

 

Een paar dagen geleden slaagde de genoemde crypto-gebruiker erin om vanaf de oude computer toegang te krijgen tot de BTC-sleutels. Dit was een tijd waarin de prijs van Bitcoin snel piekte. Op dat moment handelde de crypto rond de $ 23k. De gebruiker verkocht vervolgens zijn 127 BTC-voorraad voor een prijs van $ 33.400 per stuk, waarmee hij een koele $ 4,24 miljoen ophaalde na betaling van 0,15% aan transactiekosten.

 

Heeft hij een miljoen dollar misgelopen? Hoewel de gebruiker veel geld heeft verdiend met de munten, is het opmerkelijk dat hij misschien nog meer had verdiend als hij slechts een paar dagen had gewacht om te verkopen tegen de hoogste prijs toen Bitcoin $ 41k bereikte. Als hij dat had gedaan, had hij zijn fortuin met maar liefst $ 1 miljoen kunnen verhogen. Maar hij verdiende nog steeds een aardig bedrag met zijn lang verloren gewaande Bitcoins. Het verhaal van deze man eindigt met een muzikale noot, maar sommige anderen hebben niet zoveel geluk gehad.


In 2013 gooide een IT-man die in het VK werkte een oude laptop weg. De laptop had toevallig Bitcoin-toegangssleutels opgeslagen tot een enorme bitcoin-cache. Tegen de huidige prijs zouden die munten vandaag ongeveer $ 285 miljoen waard zijn geweest. Helaas heeft hij niet het geluk gehad zijn sleutels terug te krijgen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.