Finse douane verkoopt bijna 2.000 in beslag genomen bitcoin

Published on 11 January 2021 at 14:30

De Finse douane heeft ermee ingestemd de Bitcoins te verkopen die in beslag zijn genomen in verband met drugszaken, waaronder 1.666 Bitcoins die in beslag zijn genomen door de Finse ‘darknet-drugsbaron’ bekend als Douppikauppa.

De douane, Tulli, heeft besloten om 1.981 Bitcoin te verkopen ter waarde van $ 76 miljoen. Tulli nam de meerderheid van de Bitcoin-1.666 Bitcoins-in beslag tijdens de Douppikauppa-zaak in 2016. De waarde van Bitcoin is meer dan 100 keer gestegen sinds de inbeslagname in 2016.

 

In 2018 overwoog Tulli de verkoop van de Bitcoin. Ze besloten uiteindelijk om de Bitcoin niet te verkopen in een poging het uit handen van criminelen te houden. Ze bespraken ook de mogelijkheid om de Bitcoin te vernietigen, maar kwamen later tot de conclusie dat de enige realistische optie was om de Bitcoin te verkopen.

 

Pekka Pylkkänen, een Tulli-ambtenaar, gaf een verklaring aan de Finse media:

“De Douane heeft met het Ministerie van Financiën manieren besproken om virtuele valuta die vorig jaar in beslag zijn genomen door de staat, te bespreken en als resultaat van de besprekingen zal de Douane virtuele valuta realiseren. De Douane bereidt momenteel samen met de samenwerkingsautoriteiten de implementatieprocedure voor en zal hierover informeren zodra de concrete procedure is gespecificeerd. Het geld van de verkoop gaat naar de Finse staat, niet naar de douane. "

De opbrengst van de verkoop wordt overgedragen aan het Finse ministerie van Financiën.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.