Chinese staatsbank test digitale yuan-geldautomaten in Shenzhen

Published on 11 January 2021 at 18:30

Een van de vier grootste staatsbanken in China test digitale yuan op zijn geldautomaten in Shenzhen.

Volgens lokale nieuwsberichten op zondag heeft de Agricultural Bank of China geldautomaten uitgerold in geselecteerde Shenzhen-filialen waarmee klanten hun spaargeld of contant geld kunnen omzetten in digitale yuan op hun smartphones, en vice versa.

 

Op basis van de rapporten maakt de door digitale yuan ondersteunde geldautomaat deel uit van de lopende test van de digitale valuta van de Chinese centrale bank in Shenzhen, waar de regering via een loterij voor $ 3 miljoen aan digitale yuan aan 100.000 lokale inwoners heeft uitgegeven.

 

De staatsbank heeft dit jaar ook een divisie "Digital Yuan Innovation Lab" gelanceerd om de leiding te nemen over verschillende toepassingen die het gebruik van digitale yuan kunnen ondersteunen, aldus de rapporten.

 

De stad Shenzhen ondergaat momenteel een tweede test van de digitale yuan van China, na de eerste test in oktober vorig jaar.

 

Extra functies die deze keer worden ondersteund, zijn onder meer de digitale yuan-geldautomaat en de offline touch-to-pay-functie.

 

Onlangs onthulde een andere test in een ziekenhuis in Shanghai ook het prototype van een op kaarten gebaseerde hardwareportefeuille van de digitale valuta van de Chinese centrale bank.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.