Dit is geen "dip". Het is gigantische liquiditeits manipulatie

Published on 11 January 2021 at 17:33

De dips zijn marktmanipulaties door institutionele spelers. Raak niet in paniek bij verkopen en denk goed na over waar u uw stop-loss instelt, in ieder geval tot $100K!

We zien steeds dat mensen deze bullrun vergelijken met 2013 of 2017. Maar ze hebben het helemaal fout. In tegenstelling tot de inherent speculatieve aard van de vorige runs, is dit een accumulatieve run die wordt aangestuurd door instituties en vermogende individuen. Ze denken en handelen anders dan normale traders en jij moet het verschil kennen.

 

Je hebt misschien de laatste tijd een patroon opgemerkt dat er een ATH wordt bereikt, en dan trekt deze meteen aanzienlijk terug. We zien mensen dit "correcties" noemen of "dips" die je normaal ziet, maar dat is dit niet. Het is een opzettelijke marktmanipulatie door de grote spelers.

 

Het probleem waar ze tegenaan lopen, is dat er simpelweg niet genoeg BTC op de markt is om te voldoen aan de behoeften van de instituties zelf en de klanten die ze bedienen. Ze moeten manieren vinden om liquiditeit in de markt te pompen, dus dit is wat ze doen.

 

Ze geven niets om trading verliezen op de korte termijn. Ze dumpen grote hoeveelheden BTC in de vorm van BTC en derivaten om de prijzen te verlagen en stop-loss en panieksells te veroorzaken. BTC's die anders veilig zouden worden opgeslagen, worden op de markt gebracht en zei kopen deze tegen (relatief) voordelige dumpprijzen.

 

Wat gebeurt er dan erna? Ze hebben nu alle mogelijke liquiditeit uit de markt gezogen. Het is gewoon weg. Iedereen die ze mogelijk kunnen aanzetten om te verkopen, heeft verkocht. Dat laat alleen degenen achter die wachten op hogere prijzen om te verkopen. En dus hitten we een nieuwe ATH, dalen we weer en dit  wordt weer herhaald.

 

Dus hoe kunnen we zien wanneer het een echte "dip" of "correctie" is. Ze hebben het eigenlijk al zelf verteld. JPMorgan zei dat hun doel $146K is. Citi zegt $300.000. En als spelers zoals JPM en Citi doelen hebben ingesteld, kun je erop wedden dat de anderen spelers dit ook hebben gedaan. Wij weten natuurlijk niet waar zei al hun targets hebben neergezet. Een veilige gok zit ergens tussen die twee targets in.

 

JPM zal waarschijnlijk niet wachten tot $146K door te  stoppen met kopen, en Citi zal niet wachten tot $300K. Als ik zou moeten gokken, dan zou ik ergens een target  zetten waar ze ten minste 10% winst zouden opleveren (wat beter zou zijn dan een gemiddeld jaar dat de S&P500 oplevert). Dat plaatst JPM's ergens rond de $130.000 en Citi op $270.000. Totdat we op zijn minst veilig voorbij de $100K zijn, zullen zei niet stoppen met kopen. Ga door met je HODLing, ongeacht wat voor soort dumps je ziet in de markt. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.