Grootste illegale darknet-marktplaats 'DarkMarket offline gehaald

Published on 12 January 2021 at 15:57

Autoriteiten zeggen dat het darknet-platform een ​​half miljoen gebruikers had, waar drugs, vals geld, gestolen creditcardgegevens, anonieme simkaarten en malware werden verhandeld.

De vermoedelijke telefoniste is in Duitsland aangehouden. Duitse officieren van justitie in de steden Koblenz en Oldenburg zeiden dinsdag dat ze de "waarschijnlijk grootste illegale marktplaats op het Darknet", genaamd DarkMarket, hadden gesloten en arresteerden de man waarvan werd aangenomen dat hij deze exploiteerde nabij de Duitse grens met Denemarken. 

 

De aangehouden man, vermoedelijk de operator van DarkMarket, is een 34-jarige Australiër. Autoriteiten zeggen dat drugs, vals geld, gestolen creditcardgegevens, anonieme simkaarten en malware allemaal werden verhandeld op de site, die een half miljoen gebruikers had en zaken deed in cryptocurrencies ter waarde van € 140 miljoen ($ 170 miljoen).


De politie van Oldenburg zei dat de inval in het weekend plaatsvond. "Onderzoekers konden maandag de markt sluiten en de server uitschakelen", aldus aanklagers.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.