Tor: "Experimentele oplossing" zou Tor weer bruikbaar kunnen maken

Published on 16 January 2021 at 23:08

Er is een Tor-patch beschikbaar om te testen die de aanhoudende consensuskwesties en algemene netwerkdegradatie kunnen oplossen.

Voor een qrd dekte DarkDotFail de storing via hun Twitter-account:

“Voortdurende Tor-consensuskwesties zorgden ervoor dat alle v3 .onions ~ 3 van de afgelopen 12 uur offline waren. Ik geloof dat het een opzettelijke aanval op Tor is. Het begon op 6 januari.

 

Dark Market blijft offline zonder technische reden. White House Market heeft twee tijdelijke v2 .onions gelanceerd. "

HugBunter en DarkDotFail zijn enkele van de weinige mensen die de voortdurende consensuskwesties behandelen.

Roger Dingledine wees gebruikers via de Tor-Talk mailinglijst op een experimentele patch die het consensusprobleem kon oplossen dat voornamelijk van invloed was op v3-ui-services.

 

Hallo mensen-die-graag-bouwen-op-hun-Tor-source, we hebben een experimentele oplossing om v3 ui-services te laten werken, zowel client-side als service-side, zelfs als het netwerk in een slechte staat verkeert. (Meer achtergrondinformatie: https://gitlab.torproject.org/tpo/core/tor/-/issues/40237 https://lists.torproject.org/pipermail/network-health/2021-January/000659.html) Ik zal de patch zowel aan de servicekant als aan de clientkant moeten toepassen. (Maar het zou kunnen werken om het alleen aan de client-kant toe te passen - als de service-kant nog zijn introductiepunten open heeft en niet heeft geprobeerd een nieuwe hsdesc te publiceren met verschillende introductie-punten.) En je hebt geluk, de netwerk draait momenteel in gedegradeerde modus, dus dit is het perfecte moment om de patch te proberen. :): / Je kunt het vinden als een git branch op https://gitlab.torproject.org/dgoulet/tor/-/tree/ticket40237_046_01 of als een Tor diff die je kunt toepassen op je git checkout: https: // www.freehaven.net/~arma/40237-patch-046.txt of als een Tor-tarball die ik zojuist heb gemaakt, op https://www.freehaven.net/~arma/tor-0.4.6.0-alpha-dev.tar .gz $ sha256sum tor-0.4.6.0-alpha-dev.tar.gz 0e66ef42e048551acdabdc27ac2510bc4230be56fb4574f31a6827eb650e1c77 tor-0.4.6.0-alpha-dev.tar.gz Als je niet van broncode houdt, is dat prima. Maar als u dat doet, test het dan en help problemen op te sporen! Ons huidige plan is om deze patch in Tor 0.4.5.3-rc te krijgen, die morgen uit zal komen, en dat zal op een gegeven moment zijn weg vinden naar een aankomende Tor Browser alpha. B
Ablative Hosting, op Reddit, schreef dat ze de patch eerder vandaag hadden getest.

 

Volgens https://lists.torproject.org/pipermail/tor-talk/2021-January/045681.html is er een alpha-build beschikbaar met de patches om de v3 / consensus-problemen op te lossen.

 

Als je kunt helpen, probeer het dan.

Ik heb het met succes gecompileerd op OpenBSD en een tijdje geleden geïmplementeerd voor onze blog .onion - alles lijkt goed (merk op dat je zonder een client die de patches draait nog steeds niet in staat bent om een ​​werkende 0.4.6.0-alpha .onion te bereiken).

 

Het dev-ticket voor de fix is ​​https://gitlab.torproject.org/tpo/core/tor/-/issues/40237

 

Voor wie kan helpen doe dit, privacy is alles.

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.