Institutionele beleggers zullen bitcoin niet mainstream laten gaan - Jij wel!

Published on 17 January 2021 at 13:26

Vergelijkbaar met 2017 en de populaire cryptocurrency bull run, zorgde vorig jaar voor een frisse buzz in de wereld van crypto en Bitcoin (BTC).

Van het neerzetten van nieuwe recordhoogtes tot het maken van verschillende nieuwsrondes en het trekken van de aandacht van de reguliere financiën, het pandemiejaar was spannend voor liefhebbers en gelovigen van cryptocurrency.

 

 

Een gesprek dat misschien opvalt tussen de drukte, is de toenemende activiteit van institutionele beleggers in crypto. Bedrijven, financiële adviseurs en instellingen die Bitcoin vijf jaar geleden bespotten, of tijdens de Silk Road-saga, lopen nu voorop bij crypto-investeringen. Bekende grote wapens in de financiële wereld, zoals JPMorgan en Goldman Sachs, hebben hun eerdere standpunten afgezworen en zijn nu bereid een gok te wagen op de toekomst van digitale valuta. Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 600 miljard, stijgt Bitcoin snel boven goud als een populaire keuze om inflatie af te dekken.

 

 

Onthoud dat Bitcoin niet zomaar een ander actief was dat werd voorgesteld als een hedge tegen inflatie in het originele Bitcoins-witboek van Satoshi. Het hele idee van Bitcoin kwam echter voort uit de mislukte financiële instellingen en derden en een mogelijke oplossing die effectief zou zijn in het dagelijks leven.

 

 

Met elke institutionele belegger en de grote financiële middelen die naar Bitcoin-investeringen slingeren, is de popularisering van Bitcoin als een actief onvermijdelijk geworden. Hier zijn echter enkele van de ideale, real-world applicaties die falende fiat-valuta's zouden kunnen uitdagen en Bitcoin naar de mainstream zouden kunnen stuwen.

 

 

Online aankopen

In het verleden werd Bitcoin vooral gezien als een middel om de overheid te omzeilen en illegale activiteiten uit te voeren. De acceptatie van cryptovaluta is echter enorm gestegen en veel meer bedrijven staan ​​nu open voor het accepteren van Bitcoin of andere cryptocurrencies als betaling voor goederen of diensten.

 

 

In 2014, met BitPay als betalingsverwerker, werd Microsoft een van de eerste technologiebedrijven die Bitcoin accepteerde om digitale goederen te kopen. In oktober 2020 kondigde het populaire Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal aan dat het cryptocurrency mogelijk zou maken als financieringsbron voor aankopen in 2021. Nu verschillende fiat-betalingshandelaren Bitcoin erkennen, is de kans groter dat Bitcoin snel genoeg door iedereen in elke hoek zal worden gebruikt. van de wereld.

 

 

Grensoverschrijdende transacties en reizen

Als er een les is geleerd van vorig jaar en tijdens de verwoestende wereldwijde pandemie, dan is het wel de steeds toenemende behoefte aan digitalisering. Hoewel er verschillende manieren zijn om wereldwijd geld te verzenden en te ontvangen, worden cryptocurrencies snel een voorkeursoptie. Naast het feit dat cryptocurrency een wereldwijde valuta is, maken factoren als snelheid, gemak en lagere transactiekosten Bitcoin tot de populaire optie voor grensoverschrijdende transacties.

 

 

Veel landen die ooit Bitcoin verboden hebben, staan ​​er nu voor open en de reguliere media zijn de afgelopen maanden meer dan ontvankelijk geweest. Sommige bedrijven bieden al reispakketten aan waarmee toeristen en reizigers vluchten, hotels en vervoer kunnen boeken met behulp van cryptocurrency. Na verloop van tijd kunnen de vele nadelen van de valutamarkt reizen met crypto populairder maken dan lokale of fiat-valuta's.

 

 

Bitcoin-geldautomaten

Eerlijk gezegd is het nooit de bedoeling geweest om lokale valuta uit te faseren, maar om een ​​wereld te creëren waarin Bitcoin net zo relevant is als elke fiat-valuta. Bitcoin-geldautomaten zijn zonder twijfel een groot deel van dit doel. Ze laten in wezen iedereen toe om Bitcoin met een creditcard te kopen; bij sommige Bitcoin-geldautomaten kunt u Bitcoin ook voor contant geld verkopen.

 

 

Het aantal Bitcoin-geldautomaten wereldwijd is meer dan 13.000 in 71 landen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is met deze geldautomaten, is er elk jaar een stijgende trend: nu wordt er elk uur gemiddeld één geldautomaat toegevoegd. Bitcoin-geldautomaten zijn ongetwijfeld een groot deel van de cryptorevolutie, en ze zullen alleen maar beter worden in gebruik.

 

 

Conclusie

Terwijl cryptocurrencies snel onderdeel worden van onze gedigitaliseerde wereld, heeft de onderliggende blockchain-technologie ook een cruciale rol gespeeld bij het revolutioneren van veel industrieën. De toeleveringsketens, de gezondheidszorg en de voedsel- en auto-industrie hebben de afgelopen 10 jaar enorm geprofiteerd van deze revolutie.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.