Handelaren zeggen dat de Bitcoin-prijs ‘teruggetrokken moet worden’ om het bullish momentum te behouden

Published on 17 January 2021 at 02:26

Analisten zeggen dat de Bitcoin-prijs een correctie moet krijgen om het bullish momentum te behouden dat nodig is voor de volgende koerstijging,

De parabolische stijging van Bitcoin ver boven zijn vorige recordniveau heeft veel déjà vu meegemaakt vanaf 2017, en een aantal analisten is bezorgd dat de markt te laat is voor een aanzienlijke correctie., Op 8 januari bereikte de prijs met Bitcoin (BTC) een nieuwe recordhoogte van $ 41.940 en door de ineenstorting van deze week met 28% tot $ 31.076, waren professionele en particuliere beleggers bang dat er een sterke trendbreuk in de maak was.

De historische gegevens van Bitcoin laten zien dat snelle parabolische stijgingen meestal worden gevolgd door een catastrofale correcties als die na de bullrun van 2017. Hierdoor zijn de overeenkomsten van de huidige markt met de euforische manie van de bull run van 2017 tot 2018 niet onopgemerkt gebleven.

Timothy Peterson, de wereldwijde macro-investeringsmanager van Cane Island, wees er onlangs op dat: “Het risico van Bitcoin nadert het niveau van 2017. Beleggers die tegen deze prijs kopen, kunnen in de toekomst verwachten 40% van hun investering te verliezen. De typische maximale opname is echter 30%, dus dit risico is slechts bescheiden verhoogd ten opzichte van het gemiddelde.,

In een vervolggesprek met CoinTelegraph merkte Peterson op dat er nog steeds een bull-case op korte termijn is voor Bitcoin, waarin staat: “Om de waardering van bitcoin te halen om het niveau van 2017 te bereiken, zou het minstens $ 80.000 moeten zijn. Er is een kleine kans dat dat zou gebeuren, en als dat het geval was, zou het snel gebeuren. Hoge prijzen hebben de neiging om nog hoger te gaan,

De analyse geeft aan dat BTC op korte termijn waarschijnlijk zijwaarts zal handelen en langzaam zal stijgen, maar in een langzamer tempo "aangezien wat geld / winst in altcoins verandert." Recente prijsbewegingen in altcoins, met name DeFi-gerelateerde tokens, geven aan dat deze rotatie mogelijk al aan de gang is.

De Bitcoin bulls zijn nog niet klaar Terwijl analisten en chartwatchers Bitcoin vragen om een ​​adempauze te nemen, hebben bullish traders mogelijk aangegeven dat ze andere plannen hebben. In meerdere gevallen deze week verdedigden stieren opnieuw testen van lagere steun door in te kopen in elke dip en er is ook de verwachting dat de institutionele instroom in BTC zal hervatten, nu Grayscale zijn GBTC-productfamilie heeft heropend. Een blik op de 30-daagse gemiddelde dagelijkse sentimentscore voor Bitcoin laat zien dat ondanks de pullback de gemiddelde score slechts licht is gedaald ten opzichte van recente hoogtepunten en ruim boven de dieptepunten van eerdere downcycli ligt.

Hoewel weinigen de exacte koers kennen die de prijsactie van Bitcoin dit weekend zal volgen, suggereren de versterkende fundamentals vanuit een technisch perspectief, verhoogde institutionele instroom en positieve aankondigingen door overheidsregelgevers dat de recente dalingen niets meer waren dan gezonde correcties die ongetwijfeld zouden plaatsvinden voordat Bitcoin versnelt. omhoog om een ​​nieuw record te bereiken.

 

Jordan Finneseth

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.