Biden-team kondigt keuze aan om SEC te leiden

Published on 18 January 2021 at 19:00

Biden's keuze om de SEC te runnen heeft een aantal serieuze crypto- en blockchain haken en ogen.

Het team van president-elect Biden heeft onlangs extra mensen onthuld die het van plan is om voor verschillende functies te nomineren na de inhuldiging op woensdag.

 

Een belangrijke keuze is Gary Gensler als voorzitter van de Securities and Exchange Commission, of SEC, volgens een verklaring van het transitieteam van Biden op maandag. Op 12 januari rapporteerde Reuters over anonieme sourcingprognoses Gensler als de keuze van Biden. De verklaring van vandaag van het Biden-team bevestigt de verwachte keuze van de verkozen president.

 

"Gary Gensler was van 2009 tot 2014 voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission", aldus de verklaring. Direct na de financiële crisis zag Gensler tijdens zijn ambtsperiode bij de CFTC dat hij de bepalingen van de opkomende Dodd-Frank Act op de grondstoffenmarkten handhaafde.

 

Formele benoeming zal moeten wachten tot Biden daadwerkelijk aantreedt en zal verder moeten worden bevestigd door de Amerikaanse senaat. De tweede verkiezingen van januari in Georgië hebben echter de Senaat voor de Democraten veiliggesteld.

 

Gensler gaf ook lessen over blockchain en crypto bij MIT. Iemand met kennis van de crypto- en blockchain-industrie die de SEC leidt, zou de weg kunnen effenen voor goed opgeleide regelgeving en richtlijnen. De SEC is van cruciaal belang geweest voor haar rol bij het reguleren van de markt voor het aanbieden van initiële munten, die aanzienlijk is gekalmeerd sinds de commissie veel ICO's begon te behandelen als niet-geregistreerde openbare effectenaanbiedingen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.