45.000 Bitcoin-miners in beslag genomen door Iraanse autoriteiten te midden van Blackout-controverse

Published on 18 January 2021 at 19:06

Het harde optreden van Iran tegen illegale bitcoin-miningfaciliteiten gaat door met opnieuw een massale inbeslagname van 45.000 machines die naar verluidt 95 MWh hebben gebruikt.

De Iraanse autoriteiten hebben 45.000 bitcoin-miningplatforms in beslag genomen die gesubsidieerde elektriciteit gebruikten om de cryptocurrency te delven. Dit is wederom een ​​aanzienlijke inbeslagname in het land in het Midden-Oosten, dat te maken heeft gehad met frequente black-outs die de overheid de schuld gaf aan BTC-mijnbouw.

 

45.000 BTC-miningmachines in beslag genomen in Iran Lokale media meldden dat de politie ongeveer 45.000 booreilanden in beslag had genomen die 95 megawatt per uur (MWh) elektriciteit verbruikten tegen lagere prijzen.

 

Het hoofd van het door de staat gerunde elektriciteitsbedrijf, Mohammad Hassan Motavalizadeh, zei dat de daders ook de straatverlichtingssystemen in Teheran en andere steden hebben aangepast.

 

"Het totale verminderde verbruik komt overeen met het (elektriciteits) verbruik voor een stad met meer dan een half miljoen inwoners." - hij voegde toe.
Het rapport schetste dat het land de afgelopen maanden met tal van soortgelijke situaties te maken heeft gehad. Eerder deze januari stopte het Ministerie van Energie de levering van elektriciteit aan een gigantische boerderij in het zuidoosten van de regio nadat een video die circuleerde op sociale mediakanalen tienduizenden BTC-mijnbouwplatforms onder hetzelfde dak liet zien.

 

Het is vermeldenswaard dat Iran in 2019 een van de eerste landen was die cryptocurrency-mijnbouw legaliseerde. Alle mijnwerkers hadden echter tot augustus 2020 om zich bij de autoriteiten te registreren, anders riskeerden ze om buiten de nationale wetgeving te opereren. Dit is de reden waarom Iran in het hele land hardhandig is opgetreden tegen verschillende boerderijen die zich niet binnen het tijdsbestek hadden geregistreerd.

 

Miners beschuldigd van black-outs
Het land in het Midden-Oosten heeft de laatste tijd verschillende problemen ervaren die de overheid de schuld gaf aan bitcoin. Afgezien van de eerder genoemde frequente black-outs, hebben enkele van de grootste steden van het land de afgelopen weken te maken gehad met intense luchtvervuiling.

 

Een populaire crypto-analist Ziya Sadr vertelde echter aan de Washington Post dat bitcoin-mijnbouw een laag percentage van de totale elektriciteitscapaciteit in beslag neemt en niet de schuld zou moeten krijgen.

 

“De miners hebben niets te maken met de stroomuitval. Het is een bekend feit dat het wanbeheer en de zeer vreselijke situatie van het elektriciteitsnet in Iran en de verouderde apparatuur van energiecentrales in Iran het net niet kunnen ondersteunen. ''
Los daarvan heeft de afwezigheid van aardgas als gevolg van intensief verbruik om privéwoningen te verwarmen, fabrieken ertoe aangezet brandstoffen van mindere kwaliteit te gebruiken die verschillende steden hebben vervuild.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.