waar de Crypto-wereld op moet letten in het Biden-tijdperk

Published on 19 January 2021 at 16:44

De aanstaande president heeft al aangekondigd dat hij pro-crypto, pro-regulering Gary Gensler zou gebruiken om de SEC te leiden, maar een aantal andere namen en problemen blijven onopgelost.

In het debuutnummer van deze week kijk we naar enkele van de belangrijkste onderwerpen en verhalen die we dit jaar verwachten te zien, een dag voorafgaand aan de inauguratie van verkozen president Joseph R.Biden en terwijl de Democratische Partij de controle over beide huizen van Congres.

 

Een nieuwe administratie

 

Voormalig vicepresident Joe Biden zal morgen het hoogste kantoor in de VS bekleden. Zijn genomineerden voor het federale kantoor zullen de komende jaren het cryptobeleid in het land vormgeven. En nogmaals, dezelfde grote partij controleert zowel het Congres als het presidentschap, wat betekent dat een uniforme economische en regelgevende agenda kan worden geïmplementeerd.

 

Waarom het uitmaakt

 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zullen allemaal een verandering in leiderschap zien. Volgend jaar zal de Federal Reserve dat ook doen.
De SEC klaagt Ripple Labs en twee leidinggevenden aan op beschuldigingen dat ze XRP (+ 7,17%) hebben verkocht aan niet-geregistreerde effectenverkopen gedurende meer dan zeven jaar, wat gevolgen heeft voor bedrijven die geen initiële muntenaanbiedingen hebben gedaan, maar mogelijk toch tokens hebben verkocht.

 


Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) overweegt een aantal regels die cryptotransacties onder de loep moeten nemen.

 


De OCC heeft het afgelopen jaar een aantal interpretatieve brieven uitgegeven onder een waarnemend hoofd waarvan de machtige Dems in het Financial Services Committee nu al ongedaan willen maken.

 


Het congres zal overwegen hoe het dit jaar nieuwe realtime betalingsdiensten kan implementeren en financiële inclusie kan stimuleren, waarbij het zich richt op twee doelen die de cryptogemeenschap al lang heeft besproken. Dit is een gesprek waaraan de branche wil deelnemen.

 


Democraten zijn woedend op Republikeinen die volgens hen hebben bijgedragen aan de poging tot Capitoolopstand in januari, en dat zou gevolgen kunnen hebben voor cryptovriendelijke wetgeving onder leiding van vertegenwoordigers die bezwaar maakten tegen de stemmingen van het kiescollege.
Het afbreken

 

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.