Bitcoin en Tesla-aandelen zullen waarschijnlijk in waarde halveren: Deutsche Bank Survey

Published on 19 January 2021 at 18:45

De meerderheid van de respondenten (56 procent) is ervan overtuigd dat de belangrijkste cryptocurrency het komende jaar waarschijnlijk zal halveren. Dit zou zich vertalen in een daling tot ongeveer $ 18.450, het niveau waarop Bitcoin eind november van eigenaar wisselde.

Het wordt zelfs nog "bruisender" voor Tesla. Na een duizelingwekkende rally van 800 procent denkt 62 procent van de marktdeelnemers dat er een correctie van 50 procent nodig is.Jim Reid, strateeg van Deutsche Bank, wijst erop dat zowel Bitcoin als Tesla "symbolisch" zijn voor een zeepbel op de aandelenmarkt:

 

Wanneer specifiek gevraagd wordt naar het lot van 12 maanden van bitcoin en Tesla - een aandeel dat symbool staat voor een potentiële technologiezeepbel - denkt een meerderheid van de lezers dat ze eerder zullen halveren dan verdubbelen, waarbij Tesla volgens lezers kwetsbaarder is.

 


De kansen om vanaf hier te verdubbelen zijn klein voor de twee speculatieve activa: volgens de enquête respectievelijk 25 procent en 18 procent voor Bitcoin en Tesla.

 

 

Duitse Bank
Afbeelding door SamRo
Aan de andere kant verwacht de overgrote meerderheid van de investeerders (71 procent) niet dat de Amerikaanse Federal Reserve terugkomt van haar stimuleringsplannen. Onverantwoord geld printen blijft het meest overtuigende bullish Bitcoin-verhaal.

 

Eerder vandaag publiceerde de Amerikaanse Federal Reserve haar maandelijkse enquête, waarin long gaan op Bitcoin voor het eerst sinds december 2017 bovenaan de lijst van de meest drukke transacties stond. Het slaagde er zelfs in om 'long US tech' te overtreffen.

 


Zoals gerapporteerd door U.Today, waren long gaan in de technologiesector en short gaan op de Amerikaanse dollar de twee meest populaire transacties in december.

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.