Vader en zoon veroordeeld voor het verkopen van drugs op het darkweb

Published on 20 January 2021 at 12:48

Een vader en zoon werden allebei veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf voor het verkopen van drugs op het darkweb.

Volgens het Openbaar Ministerie werkten vader en zoon mee aan de verkoop en export van MDMA, 2C-B en cocaïne via het darkweb. De vader had de leiding over de verpakking en verzending, terwijl de zoon de boekhouding van de verkoper controleerde.

 


Het onderzoek tegen de drugshandel van het duo begon nadat de douane in juni 2019 negen uitgaande drugspakketten had onderschept. Vier van de pakketten bevatten in totaal 180 pillen en 45 gram MDMA, één pakket bevatte 500 pillen van 2C-B en één bevatte 10 pillen. gram cocaïne.

 


De onderzoekers verzamelden bewakingsbeelden van de postkantoren die de vader gebruikte om de medicijnpakketten naar internationale klanten te verzenden. In augustus 2019 hadden onderzoekers de vader geïdentificeerd als de verantwoordelijke voor de in beslag genomen pakketten drugs. De vader, die niet op de hoogte was van het onderzoek naar zijn activiteiten, bleef pakketten afgeven bij de postkantoren. Wetshandhavers ontdekten dat de verdachte op 6 augustus 2019 en op 15 augustus 2019 aanvullende pakketten had verzonden. Medewerkers van de postkantoren die door de vader werden gebruikt, herkenden de man en vertelden de onderzoekers dat de man regelmatig pakketten had verzonden vanaf elke locatie .

 


Op 20 augustus 2019 vielen de rechercheurs de huizen van de vader in Appeltern en Beuningen binnen. Onderzoekers vonden 6.795 gram MDMA, 32 gram cocaïne, 39 gram amfetamine, 36 LSD-tabs en 351 gram 2C-B van het Appelternhuis en namen deze in beslag. Ze namen toen 50 tabletten LSD en 1,9 gram MDMA in beslag bij het huis in Beuningen. Elk van de huizen had een kamer voor het verpakken en bewaren van de medicijnen. Tijdens de huiszoekingen hoorden de autoriteiten van de betrokkenheid van de zoon bij de samenzwering van drugshandel.

 


De politie heeft dezelfde dag het huis van de zoon doorzocht. Tijdens de huiszoeking bij het huis van de zoon vond en nam de politie drie USB-drives in beslag. Later, tijdens een forensisch onderzoek van de opslagapparaten, ontdekten de autoriteiten bewijs dat de zoon aan ten minste twee leveranciersaccounts koppelde, waaronder het leveranciersaccount "The Trip" en het leveranciersaccount "The Flip."

 


Na veroordeling beval de rechtbank het duo gevangenisstraffen van 42 maanden uit te zitten, minus de tijd die ze tijdens voorarrest hadden uitgezeten. De rechtbank beval de inbeslagname van vier BQ-telefoons, "waarvan bekend is dat ze veel worden gebruikt in criminele kringen", aldus het Openbaar Ministerie.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.