Grayscale CEO: Het negeren van Bitcoin wordt een risico»

Published on 22 January 2021 at 17:00

Grayscale, een in New York gevestigde aanbieder van cryptofondsen, beheert het snelst groeiende financiële product ter wereld met zijn Bitcoin ETF. CEO Michael Sonnenshein geeft exclusief de redenen waarom cryptocurrencies een geweldige toekomst voor zich hebben.

Als bankmanagers de afgelopen jaren toezichthouders tot zondebok hebben gemaakt, is de cryptofinancieringsscene nu het tegenovergestelde: toezicht op cryptomarkten, valuta's, providers en producten is een zegen gebleken voor de jonge industrie.

 

Evenzo drijft het aanhoudende expansieve monetaire beleid van centrale banken investeerders naar bitcoin.

 

Enthousiast door regelgevers

Er zijn maar weinig anderen die voor deze waarnemingen een beter uitkijkpunt hebben dan Michael Sonnenshein. Hij is de CEO van Grayscale, een Amerikaans bedrijf dat zowel de grootste bitcoin als Ethereum ETF's aanbiedt. Sonnenshein was dit jaar te gast op de Crypto Finance Conference St. Moritz, die om bekende redenen alleen virtueel kon plaatsvinden.

 

De voortschrijdende regelgeving is buitengewoon positief voor de verdere vormgeving van cryptomarkten, zei de CEO van Grayscale: "We zijn enthousiast over de toezichthouders en hun werk", zei hij eigenlijk.

 

Er is zeker nog een reden voor het enthousiasme bij Grayscale: het bedrijf, dat werd opgericht in 2013, heeft het afgelopen jaar een ronduit enge groei gekend: het volume in de bitcoin ETF groeide van $ 2 miljard naar $ 20 miljard, en nog eens $ 2 miljard stroomde naar de fonds in de eerste weken van januari 2021. In totaal beheert Grayscale nu $ 28 miljard.

 

Van 60 miljoen tot 28 miljard

"Enorme instroom - enorme toename van deelname aan cryptomarkten", vatte Sonnenshein in 2020 samen. Hij nam net eerder dit jaar de functie van CEO bij Grayscale aan, ter vervanging van oprichter Barry Silbert. Sonnenshein was voorheen een medewerker bij J.P. Morgan en later een analist bij Barclays voordat hij in 2014 bij Grayscale kwam. Destijds beheerde het bedrijf $ 60 miljoen aan bitcoin.

 

Als er momenteel weer veel wordt gesproken over een speculatieve zeepbel na de enorme prijsstijging van Bitcoin en sommige banken zoals UBS nog steeds optreden als een waarschuwer dat een dergelijke investering waardeloos zou kunnen blijken, toonde Sonnenshein een realiteit die eerder wijst op het tegenovergestelde van een volledige ineenstorting van de prijs.

 

Instroom ook uit Zwitserland

Bijna 90 procent van de instroom vorig jaar was afkomstig van institutionele beleggers, voornamelijk hedgefondsen. In antwoord op een vraag van finews.ch zei Sonnenshein dat Grayscale ook een aantal institutionele klanten uit Zwitserland heeft gewonnen.

 

De investeringen van de Amerikaanse verzekeringsgigant Massmutual, die Bitcoin kocht voor $ 100 miljoen, en die van IT-consultant MicroStrategy, die $ 250 miljoen aan Bitcoin als reserve investeerde, waren sensationeel.

 

Sonnenshein zei dat hij ervan overtuigd is dat deze trend zich zal voortzetten in de huidige economische en monetaire omgeving. Hij zei dat hij verwacht dat pensioenfondsen dit voorbeeld volgen en dat de nationale financiële autoriteiten ook meer in cryptocurrencies investeren.

 

Vraag van vermogensbeheerders

Amerikaanse vermogensbeheerders vertegenwoordigen ook een enorm marktpotentieel voor grijswaarden, zei Sonnenshein. De vraag naar Bitcoin & Co. begint nu pas voelbaar te worden van financiële adviseurs, zei hij. En sinds Paypal vorig jaar begon met het accepteren van bitcoin als betaalmethode, zullen andere betalingsdienstaanbieders waarschijnlijk binnenkort volgen.

 

De fundamentele drijfveren van bitcoin blijven sowieso intact, zei Sonnenshein. Deze omvatten een monetair beleid dat fiat-valuta's blijft devalueren en de verdere vormgeving van de markten door de toezichthouders die aan het begin van dit artikel worden genoemd.

 

Omkering van risico's

Sonnenshein ging ook in op het bezwaar dat voor vermogensbeheerders het aanbevelen van cryptocurrencies als investering een carrièrerisico is omdat de volatiliteit en het risico te hoog zijn. "De risico's nemen af", benadrukte Sonnenshein, "een carrièrerisico is vandaag waarschijnlijk meer het niet aanbevelen van cryptocurrencies", merkte hij op.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.