Supercar-dief veroordeeld omdat hij probeerde een granaat te kopen op het Darkweb

Published on 25 January 2021 at 15:00

Een supercar-dief werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor een poging om handgranaten te kopen op het darkweb.

Mevrouw Justice McGowan veroordeelde de 29-jarige Mohammed Humza uit Watford voor poging tot bezit van een explosieve stof voor onwettige doeleinden in juli 2016 en in september 2016.

 

Humza had al vier jaar in de gevangenis gezeten voor het stelen van een Rolls-Royce uit een ondergrondse parkeergarage in Londen. Ambtenaren vermoeden dat Humza aan justitie is ontsnapt door naar Pakistan te vluchten.

 

Humza was niet aanwezig bij zijn zevendaagse proces in oktober 2020, waarin de aanklager bekendmaakte dat Humza een Alphabay-account had aangemaakt onder de gebruikersnaam 'mh.nn243'. Met dat account stuurde Humza een bericht naar een undercover FBI-agent die zich voordeed als wapenverkoper op Alphabay.

 

Humza stuurde in juli 2016 een bericht naar de undercoveragent en vroeg: "Wat is de beste prijs die je kunt doen voor 2 granaten met verzending naar het VK?"

 

De undercoveragent vertelde hem dat hij elke granaat voor $ 125 had verkocht. De twee kwamen overeen om door te gaan met de deal voor $ 115 per granaat nadat Humza had aangeboden om vier granaten te kopen. Humza vroeg de agent ook om de granaten te verzenden naar adressen in Watford en Hertfordshire. Humza zweeg na de overeenkomst en stuurde nooit betaling voor de granaten. In augustus 2019 nam Humza opnieuw contact op met de undercover FBI-agent met een granaatgerelateerd onderzoek. Humza wilde twee granaten kopen. Deze keer had Humza geld in zijn portemonnee op de markt gestort. Hij gaf de agent zijn huisadres en de naam van zijn buurman.

 

Nadat Humza voor de granaten had betaald, annuleerde de FBI-agent de bestelling en zei dat hij alle granaten die hij op voorraad had, had verkocht. Humza probeerde vervolgens Semtex en een ontsteker te kopen.

 

De FBI stuurde de informatie van Humza naar de Eastern Region Special Operations Unit (ERSOU) voor verder onderzoek. Agenten van de eenheid arresteerden Humza in zijn huis in Watford in november 2016. De agenten namen ook elektronische apparaten in beslag die ze hadden gevonden tijdens een huiszoeking in zijn huis. Bij het doorzoeken van de elektronische apparaten kwamen onderzoekers erachter dat Humza online naar informatie over F1-granaten had gezocht. Ze vonden ook de inloggegevens van Humza's account op Alphabay.

 

Humza werd aan het einde van het proces schuldig bevonden tijdens zijn afwezigheid.

 

Op 15 januari 2020 vond de hoorzitting van Humza plaats tijdens zijn afwezigheid. Mevrouw Justice McGowan veroordeelde Humza tot vijf jaar gevangenisstraf en zei dat hoewel Humza's poging om de granaten te kopen 'gedoemd was te mislukken, hij er alles aan deed om de explosieven te bemachtigen'.

 

Detective Chief Inspector Trevor Davidson, Head of Investigations bij ERSOU:

“De straf die Humza kreeg, is een duidelijke indicatie van de ernst van zijn acties, en ons onderzoek om hem te lokaliseren is aan de gang. We zoeken de hulp van het publiek om ervoor te zorgen dat hij voor de gerechtigheid wordt gebracht die hij verdient. Het is belangrijk op te merken dat de overtreding enige tijd geleden plaatsvond en hij niet de items heeft ontvangen die hij probeerde te kopen, maar ik zou het publiek nog steeds willen aansporen Humza niet te benaderen en in plaats daarvan onmiddellijk contact op te nemen met de politie of Crimestoppers. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.