MicroStrategy Boss: niemand kan uw bitcoin afpakken, zelfs de belastingdienst niet

Published on 25 January 2021 at 17:00

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, prijst Bitcoin opnieuw. Deze keer spreekt Saylor goedkeurend over het gemak en het vermogen om alle partijen eerlijk te houden.

Maar bovenal zei hij in een recent interview dat niemand het van je kan afnemen. Zelfs de fiscus niet.

 

In de afgelopen weken heeft de kwestie van strengere regelgeving, en meer specifiek belasting van cryptocurrency, de kop opgestoken. Hoewel de meeste mensen belastingheffing aanvaarden als noodzakelijke kostenpost voor hun levensonderhoud in een beschaafde samenleving, is het punt in kwestie: hoeveel is genoeg?

 

Dit is vooral relevant gezien de voorstellen van de Biden-administratie, die de belastingdruk van beleggers in cryptocurrency zouden kunnen verhogen. Ze overwegen een allesomvattende vermogensbelasting en een belasting op niet-gerealiseerde vermogenswinst.

 

Professionals beweren dat de huidige richtlijnen over belastingregels voor cryptocurrency in de beste tijden verwarrend zijn. Bovendien wordt de zaak verergerd door een hele reeks innovaties, zoals chain-splits, airdrops, token swaps en staking, waardoor de belastingautoriteiten hun uitspraken moeten heroverwegen.

 

In combinatie met meer belastingvoorstellen is het vooruitzicht om in Bitcoin en cryptocurrency te investeren veel minder aantrekkelijk.

 

Saylor claimt ondanks de dreiging van regelgeving en belastingen, Bitcoin is nog steeds de superieure investeringsstrategie. Met dit in gedachten zorgde de CEO van MicroStrategy voor controverse door te zeggen dat als zijn belastingdruk te hoog zou zijn, hij zou zeggen dat hij zijn Bitcoin kwijt was.

 

"Aan het eind van de dag, als je me te ver duwt, ben ik het kwijtgeraakt, het is weg, sorry. "
Meer dan waarschijnlijk zijn de opmerkingen van Saylor gemaakt om de envelop te verleggen bij het illustreren van de irrelevantie van belasting en regelgeving ten opzichte van het grotere beeld van het investeringspotentieel van Bitcoin.

 

Toen hem werd gevraagd naar regelgevende beperkingen op Bitcoin, deed Saylor het door als FUD. En nog belangrijker, FUD is gebaseerd op dingen die nog niet zijn gebeurd, en meestal helemaal niet gebeuren.

 

“In het komende decennium is de meest logische uitdaging voor mensen in de Bitcoin-gemeenschap regelgevende FUD. U zult alleen angst, onzekerheid en twijfel zien over wat als een toezichthouder iets doet dat slecht is. Ik weet niet wat het is, maar wat als ze het doen? "


Zijn onderliggende boodschap was dat Bitcoin als een superieure waardeopslag nog steeds zal waarderen, ongeacht hoe toezichthouders en belastingautoriteiten ermee omgaan.

 

"Als Bitcoin een betere waardeopslag is dan obligaties, aandelen, onroerend goed, goud, zilver en derivaten, en van contant geld, dan is er geen reden waarom het geen $ 100 biljoen aan monetaire energie zou moeten absorberen, ongeacht de vraag , wat als je alle regels erop toepast ... "

 

Recent gemurmel van belastingverhogingen voor beleggers in cryptocurrency hebben een gevoel van FUD gecreëerd. Maar, zoals Saylor opmerkt, heeft dit op de lange termijn geen invloed op de waardepropositie van Bitcoin.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.