Russische overheidsfunctionarissen hebben tot april de tijd om hun cryptocurrency-bezit te verkopen

Published on 25 January 2021 at 19:00

Volgens een brief van het ministerie van Arbeid moeten Russische overheidsfunctionarissen hun bezit aan cryptocurrency voor 1 april 2021 afstoten. Enkele weken na de ondertekening van wetgeving die Russische functionarissen verplichtte om hun crypto-bezit openbaar te maken, is 's werelds grootste land in landmassa een stap verder gegaan door hen te verbieden digitale activa te bezitten.

Volgens de berichtgeving van Forklog heeft het ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming van de Russische Federatie een brief gestuurd naar ambtenaren over hun bezit aan cryptocurrency. Er staat dat dergelijke functionarissen tot 1 april 2021 de tijd hebben om van hun investeringen in digitale activa af te komen:

 

"Ambtenaren zijn verplicht te beschikken over digitale financiële activa die zijn uitgegeven in informatiesystemen die zijn georganiseerd in overeenstemming met buitenlands recht, evenals digitale valuta, ongeacht het land van uitgifte."

 

Afgezien van het verbieden van ambtenaren om dergelijke activa te bezitten, verbiedt de brief ambtenaren ook om ze op enigerlei wijze te gebruiken, inclusief als betalingsoptie.

 

Dit besluit komt kort nadat president Vladimir Poetin een decreet heeft ondertekend waarin wordt voorgeschreven dat nationale functionarissen informatie moesten vrijgeven over hun investeringen in cryptocurrency. Die omvatten de naam van de bezittingen die hun eigendom zijn, hun echtgenoten en minderjarige kinderen.

 

Rusland heeft al een enigszins controversiële geschiedenis met pogingen om cryptocurrencies te reguleren of zelfs te verbieden. Eerdere rapporten gaven aan dat de natie zware straffen en gevangenisstraf overwoog voor het houden van bitcoin boven bepaalde drempels.

 

De regering verwierp deze voorstellen en de nieuwe premier beloofde het gebruik van cryptocurrency in een 'beschaafde richting' te leiden.
Ondanks deze tegenslagen schetste een recent rapport echter dat bitcoin aantrekkelijker is voor Russische burgers dan tal van andere investeringsopties, waaronder goud.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.