Banken (niet Bitcoin) in Australië hebben $ 387.000.000 witgewassen voor Latijns-Amerikaanse drugskartels

Published on 26 January 2021 at 11:35

Volgens een nieuw rapport hebben Australische financiële instellingen 387 miljoen dollar witgewassen voor Latijns-Amerikaanse cocaïnekartels

De Australian Financial Review zegt dat het witwasweb zich over verschillende continenten uitstrekte, waaronder Zuid-Amerika waar de harddrugs werden verkregen, Noord-Amerika waar de drugs werden verkocht en Zuidoost-Azië waar de opbrengsten van de verkoop van drugs op bankrekeningen werden ontvangen.

 

In Australië werd het geld over verschillende bankrekeningen gestort voordat de op handel gebaseerde witwasfase van start ging.

 

Het rapport onthult dat er tussen 2014 en 2017 elk jaar meer dan $ 77 miljoen via de Aussie-banken ging. Eenmaal in Australië werd het geld gebruikt om elektronische items aan te schaffen, zoals laptops, spelconsoles, slimme apparaten, digitale camera's en andere elektronische gadgets.

 

Deze hoogwaardige elektronische items werden vervolgens voor verkoop naar het buitenland verzonden met de bedoeling de opbrengst als legitiem geld in het financiële systeem te integreren.

 

Het rapport wijst er verder op dat de witwasregeling aan het licht kwam nadat handelsfout werd vastgesteld.

 

"Het criminele netwerk werd ontdekt toen wetshandhavingsinstanties merkten dat de waarderingen op de facturen die door de exporteurs en importeurs werden gebruikt niet overeenkwamen."

 

Volgens de Australia Border Force (ABF) waren negen niet-geïdentificeerde Australische financiële instellingen onbewust betrokken bij het witwasweb.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.