Nederlandse crypto-exchange-gebruikers klagen over aanvullende KYC-vereisten

Published on 26 January 2021 at 13:45

Bitstamp-traders die in Nederland zijn gevestigd, hebben nu nog meer regelgevende drempels voordat ze hun geld kunnen opnemen

Nederlandse crypto-exchange-gebruikers klagen over aanvullende KYC-vereistenCrypto-uitwisselingsplatform Bitstamp eist aanvullende Know Your Customer-stappen voor nieuwe Nederlandse gebruikers.

 

Hier een bericht van een Twitter-gebruiker "Bitcoin Marcus" - tegen Bitstamp-gebruikers - zegt het platform dat account houders in Nederland tot eind januari de tijd hebben om aanvullende verificatiedocumenten te verstrekken, anders lopen ze het risico dat hun accounts worden opgeschort.


Als onderdeel van de aanvullende KYC-protocollen moeten gebruikers informatie verstrekken over hun vermogenssaldo, nationaliteit en bewijs van verblijf. Andere documenten die door Bitstamp worden geëist, omvatten de bron van fondsen - zowel voor fiat als crypto.

 

De exchange dwingt naar verluidt Nederlandse klanten om gevoelige persoonlijke informatie, zoals hun positieve en investeringsopbrengsten, openbaar te maken.

 

Deze KYC-stappen zijn een aanvulling op een andere order die gebruikers verplicht hun externe opnameadressen op een white list  te zetten door fotografisch bewijs van eigendom van die portemonnees te verstrekken.

 

In reactie op de klachten van Bitcoin Marcus op Twitter merkte Bitstamp op: "Helaas is deze procedure vereist voor onze gebruikers uit Nederland vanwege nieuwe regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies die door de Nederlandse overheid zijn beschreven."

 

Voor Bitcoin Marcus buigt Bitstamp echter om de Nederlandse banken tevreden te stellen, met name de centrale bank, en eraan toe voegend dat alleen beurzen met het hoofdkantoor in Nederland deze aanvullende KYC-nalevingsstappen vereisen.

 

In reactie op klachten van klanten over het KYC-beleid vertelde Bitstamp chief technology officer David Osojnik ;

"De oplossing die we hebben geïmplementeerd voor het verifiëren van crypto-opnameadressen is buitengewoon eenvoudig en zo onopvallend mogelijk, terwijl we toch voldoen aan de eisen van de Nederlandse autoriteiten. neem contact op met uw lokale vertegenwoordigers van de DNB over de kwestie. "


De Nederlandse autoriteiten hebben in 2019 nieuwe eisen gesteld aan crypto-uitwisselingen, waarbij de maatregelen in november 2020 van kracht worden. Zoals eerder gemeld, beschreef Bitonic, een crypto-exchange in Nederland, de nieuwe maatregelen als "hinderlijk".

 

De eis dat gebruikers persoonlijke en financiële informatie overhandigen, kan ook een veiligheidsrisico vormen. Gecentraliseerde databases met dergelijke gevoelige gegevens zijn meestal een doelwit voor cybercriminelen.

 

Beurzen en andere cryptobedrijven zijn het slachtoffer geworden van kwaadwillende criminelen waarbij gebruikersgegevens worden onthuld. Hardware wallet Ledger is een goed voorbeeld met bijna 300.000 gebruikers waarvan de gegevens zijn aangetast door hackers.

 

dit laat duidelijk zien dat Exchanges niks geven om crypto en alleen maar bezig zijn met hun verdien model te behouden. Ze hebben alle princiepen van crypto uit het raam gegooid door dit te vragen van klanten. Het is een grote schande. Van de DNB verwacht je natuurlijk niks anders zei zijn nou eenmaal de vijand van crypto maar dat deze zogenaamde "voorstanders" (Exchanges) van crypto alles zullen accepteren zolang zei maar hun verdien model kunnen behouden is ronduit schandalig. En ze hebben dit hier dan ook duidelijk bewezen. 

wij roepen op om alle Nederlandse Exchanges te boycotten zolang ze dit vragen van klanten. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.