Politie Nederland verricht zes arrestaties in zaak Dutchmasters

Published on 28 January 2021 at 13:27

Politie Nederland verricht zes arrestaties in zaak Dutchmasters
Rechtshandhaving in Nederland heeft de vermeende exploitanten van het DutchMasters-profiel op het darkweb gearresteerd. DutchMasters is, zoals veel gebruikers van darkweb-forums en markten zullen weten, een bekende verkoper van ecstasy op verschillende marktplaatsen, evenals in hun eigen verkoperswinkel.

DutchMasters had een populaire winkel die alleen via Tor toegankelijk was
In een persbericht dat vandaag werd gepubliceerd, beweerden wetshandhavers dat de arrestatie de "geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van deze webshops" had geschaad. Het benadrukte ook het profiel van DutchMasters op Wallstreet Market, de grootste reguliere marktplaats (met uitzondering van enkele van de grotere Russische markten) op het moment van de verwijdering. In feite begonnen officieren van justitie in Nederland in mei 2019 een onderzoek naar DutchMasters - dezelfde maand dat internationale autoriteiten de verdachte beheerders van de markt arresteerden.

 

 

De groep zou tientallen miljoenen euro's hebben opgebracht
Door de verkoop van drugs via het DutchMasters-profiel zouden de zes verdachten volgens de aankondiging tientallen miljoenen euro's hebben opgebracht. Het onderzoek naar het leveranciersaccount en zijn operators concentreerde zich op vier dingen:

 

-het verwijderen van de aanwezigheid van DutchMasters van internet;
-het identificeren van degenen die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van de profielen;
-het vernietigen van de infrastructuur die wordt gebruikt om kopers internationaal te bereiken;
-en beslag leggen op de winsten van de drugshandel.

 


De verdachten zijn een mix van mannen en vrouwen uit Amsterdam, Diemen en Assendelft. Autoriteiten hebben de rollen van twee van de verdachten publiekelijk geïdentificeerd; de een beheerde DutchMaster-accounts en de ander werkte als pakketkoerier. Tijdens de nachtelijke invallen namen wetshandhavers bundels contant geld, juwelen, een Porsche, elektronische opslagapparaten, drugs en apparatuur voor het maken van medicijnen in beslag.

 

 

De politie heeft alle zes verdachten gearresteerd als onderdeel van een enkele operatie.
Autoriteiten zijn van mening dat DutchMasters invloed had op de xtc-handel buiten het directe bereik van hun leveranciersprofielen of winkels. Andere onderzoeken met betrekking tot de inbeslagname van ecstasy of apparatuur die werd gebruikt bij de productie van ecstasy hadden vergelijkbare gevolgen voor de toeleveringsketen van DutchMasters. Nadat de politie in Nederland in september 2020 een inval deed in een MDMA-productielab, stopte DutchMasters bijvoorbeeld met de verkoop van xtc. Twee drugsaanvallen in Nederland in september 2020 hadden een duidelijke impact op de onmiddellijke bevoorrading van de leverancier.

 

Een foto van de politie nam vorig jaar de hierboven afgebeelde extase in beslag tijdens een inval in een gerelateerd drugslaboratorium.
De politie greep de hierboven afgebeelde extase vorig jaar tijdens een inval in een gerelateerd drugslaboratorium.

 

Een bericht aan gebruikers van darkweb-drugsmarkten van de Politie:

“Verkopers, kopers en ook managers van illegale webwinkels voelen zich vaak anoniem en ongrijpbaar voor de politie […]. Door onderzoek te doen naar deze criminelen, wordt duidelijk dat het darknet helemaal niet zo anoniem is als gebruikers misschien denken. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.