Oekraïne overweegt de bouw van een bitcoin-mining centrum op basis van kernenergie

Published on 5 February 2021 at 17:48

Het Oekraïense ministerie van Energie overweegt de bouw van een bitcoin-miningcentrum door de kernenergie van het land te gebruiken.
Het centrum zou naar verluidt zo groot kunnen zijn als twee tot drie gigawatt.


Het Oekraïense ministerie van Energie overweegt de bouw van een bitcoin-miningcentrum om de overtollige kernenergie van het land te gebruiken.

Ambtenaren van het ministerie hadden vorige week een discussie met Yevhen Vladimirov - de vice-minister van Energie van Oekraïne voor digitale ontwikkeling, Energoatom - het staatsbedrijf voor kernenergie van het land, en Hotmine - de Oekraïense fabrikant van bitcoin-miningmachines om het voorstel verder te zetten.

 

 

Vladimirov zei dat het cryptominingcentrum zou helpen de kernenergie van Oekraïne te gebruiken, de winst van Energoatom zou verhogen en de belastingkas van de overheid zou helpen groeien.

 

 

"Het idee om een ​​datacenter op te zetten op basis van een kerncentrale verdient natuurlijk aandacht omdat het Oekraïense UES [verenigd energiesysteem] ongebruikte basiscapaciteit heeft", zei Vladimirov. "De constante belasting van kerncentrales zou extra winst kunnen opleveren voor het staatsbedrijf Energoatom en bedrijven in staat zal stellen om te opereren en die ook belastingen zullen betalen aan de binnenlandse begroting."

 

 

Het is niet duidelijk hoe groot het datacenter zou zijn als het voorstel zou worden afgerond, maar volgens een rapport van Data Center Dynamics zou het tussen de 250 en 500 megawatt kunnen zijn, en het kan ook oplopen tot 2-3 gigawatt. Voor de context hadden sommige grootste Chinese bitcoin-miningbedrijven vorig jaar ongeveer 3 gigawatt aan waterkrachtstroom tijdens het regenseizoen.

 

 

Om het voorstel van Oekraïne vooruit te helpen, moeten volgens Vladimirov eerst bepaalde kwesties worden gladgestreken. Deze omvatten onder meer regelgevende, juridische, onderzoeks- en berekeningen van de vereiste elektriciteit.

 

 

Hotmine is "ervan overtuigd" dat Oekraïne een van 's werelds leiders op het gebied van cryptomining kan worden met zijn betaalbare opwekking van kernenergie.

 

 

Voor de volgende stappen zullen Hotmine, Energoatom en het ministerie van Energie overwegen om een ​​memorandum te ondertekenen, waarin specifieke maatregelen worden vastgelegd om een ​​cryptomijncentrum op te richten.

 

 

De officiële discussie volgt op een voorstel van afgelopen mei, toen de waarnemend minister van energie van Oekraïne, Olha Buslavets, Energoatom adviseerde om te overwegen om overtollige elektriciteit te gebruiken voor het delven van cryptocurrencies.

 

 

Oekraïne is onlangs actief geweest in de crypto-markt. Vorige maand werkte het ministerie van Digitale Transformatie van het land samen met de Stellar Development Foundation om het ecosysteem van virtuele activa en een digitale valuta van de centrale bank van Oekraïne te ontwikkelen. Vorig jaar zei het ministerie dat het de cryptominingindustrie niet zou reguleren omdat het al zelfbestuur is door blockchain-consensusregels.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.