Tesla koopt $ 1,5 miljard aan bitcoin en is van plan het te accepteren als betaling voor producten

Published on 8 February 2021 at 14:31

Tesla koopt $ 1,5 miljard aan bitcoin en is van plan het te accepteren als betaling voor producten

BELANGRIJKSTE PUNTEN
Tesla heeft maandag in een SEC-indiening aangekondigd dat het voor $ 1,5 miljard aan bitcoin heeft gekocht.
Het bedrijf zei ook dat het bitcoin zou gaan accepteren als betaalmethode voor zijn producten.
CEO Elon Musk wordt gecrediteerd voor het verhogen van de prijzen van cryptocurrencies, inclusief bitcoin, via zijn berichten op Twitter.

 


Tesla koopt $ 1,5 miljard aan bitcoin: SEC-aanvraag
Tesla maakte maandag bekend dat het voor $ 1,5 miljard aan bitcoin heeft gekocht, volgens een aanvraag bij de SEC.

 

 

Het bedrijf zei dat het de bitcoin kocht voor "meer flexibiliteit om verder te diversifiëren en het rendement op onze contanten te maximaliseren", aldus de aanvraag. Naast de aankoop zei Tesla dat het ook betalingen in bitcoin zou gaan accepteren in ruil voor zijn producten. Dat zou Tesla de eerste grote autofabrikant maken die bitcoin als betaling accepteert.

 

 

De beweging riep onmiddellijke vragen op over het gedrag van CEO Elon Musk op Twitter de afgelopen weken, waar hij werd gecrediteerd voor het verhogen van de prijzen van cryptocurrencies zoals bitcoin en dogecoin door positieve berichten over hen te plaatsen en daarom meer mensen aan te moedigen om te kopen.

 

 

De prijzen van Bitcoin stegen maandag na de aankondiging van Tesla naar nieuwe hoogtepunten en bereikten een prijs van minstens $ 43.200. Tesla-aandelen stegen meer dan 2% in premarket-handel. Tesla waarschuwde investeerders voor de volatiliteit van de prijs van bitcoin in de SEC-aanvraag.

 

 

Tesla's movement maandag vertegenwoordigt een investering van een aanzienlijk percentage van zijn cash in de investering. Volgens de meest recente aanvraag had het bedrijf eind 2020 meer dan $ 19 miljard aan geldmiddelen en kasequivalenten ter beschikking.

 

Een grote stap dus voor Tesla en een belangrijke mijlpaal voor de adoptie van bitcoin.

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.