De centrale bank van Kenya onderzoekt het gebruik van Bitcoin

Published on 11 February 2021 at 13:05

De acceptatie van Bitcoin zou een belangrijke mijlpaal kunnen bereiken, aangezien de centrale bank van Kenia een voorstel heeft gedaan om over te schakelen naar BTC terwijl de Shilling steeds verder devalueert 

Bitcoin zou de problemen van Kenia met zijn devaluerende nationale valuta kunnen oplossen, ingegeven door het Internationaal Monetair Fonds, zei de gouverneur van de centrale bank Patrick Njoroge. Als zodanig heeft de bank nogal baanbrekende plannen aangekondigd om de basisvaluta over te schakelen naar Bitcoin.

 

 

Kenia's centrale bank om over te schakelen naar Bitcoin?
De nationale valuta van Kenia, de Shilling, vertoont de afgelopen decennia een neerwaartse trend, aangezien deze sinds 2010 bijna 50% van zijn waarde heeft verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Alleen al in het afgelopen jaar is de Shilling met bijna 10% gedaald. tegen de dollar.

 

 

Afgezien van de schijnbare effecten van de COVID-19-pandemie, gaf de gouverneur van de centrale bank van het land het Internationaal Monetair Fonds ook de schuld van de verzwakking van de Shilling.

 

 

Bijgevolg heeft de instelling een nogal radicaal plan voorgesteld om de problemen van de natie op te lossen - Bitcoin ingaan. Hoewel een dergelijke stap als riskant kan worden beschouwd, aangezien geen enkel ander land het tot nu toe heeft gedaan, gelooft Njoroge dat BTC een einde kan maken aan het lijden van Kenia.

 

 

“Onze beslissing om over te stappen op Bitcoin is zowel tactisch als logisch. Onze valuta is altijd de bokszak geweest van het IMF, dat altijd beweert dat de Keniaanse shilling overgewaardeerd is. Dit heeft geleid tot een te grote druk op de Keniaanse Shilling, wat een negatief effect heeft op de economie. We verliezen te veel, simpelweg omdat iemand bij IMF aan de verkeerde kant van het bed wakker werd. Bitcoin zal hier een einde aan maken. "
Njoroge gelooft dat de primaire cryptocurrency Kenia zou beschermen tegen wisselkoersverliezen op de Forex en zelfs de nationale schuld van het land zal verlagen naarmate de prijs stijgt.

 

 

De eerste van vele?
BTC zag het afgelopen jaar de intrede van verschillende grote bedrijven en instellingen, maar moet het stadium van de centrale bank nog halen. In feite zei de president van de ECB, Christine Lagarde, onlangs dat een dergelijke stap "uitgesloten" is.

 

 

Kenia zou echter een voorbeeld kunnen zijn dat veel andere landen in vergelijkbare situaties zouden kunnen volgen.

Mihr Thakr, een econoom en armoedeadviseur uit Kenia, deelde deze overtuiging. Hij merkte op dat ontwikkelingslanden de cryptocurrency zowel als "een bron van inkomsten kunnen gebruiken als ook een statement kunnen maken tegen onderdrukkende financiële systemen die de ontwikkelde wereld lijken te bevoordelen ten koste van arme landen."

 

 

“Niemand had verwacht dat een regering voorover zou duiken, en de beweging van de regering van Kenia heeft de cryptocurrency-wereld verrast. We verwachten dat meer regeringen zullen volgen, maar Kenia is al een stap voor op de rest. "

 


Als Kenia inderdaad doorgaat met het gebruik van Bitcoin, kan dit in ieder geval een onmiddellijk en dramatisch effect hebben op de acceptatiegraad en de waarde van de cryptocurrency.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.