Jack Dorsey en Jay-Z streven ernaar om `` Bitcoin de valuta van internet te maken ''

Published on 12 February 2021 at 22:36

Jack Dorsey en Jay-Z bundelen hun krachten om de ontwikkeling van Bitcoin in Afrika en India te financieren. Ze doen een donatie van 500 BTC.

Jack Dorsey en Jay-Z hebben een fonds opgericht met de naam ₿trust om zich te concentreren op de ontwikkeling van Bitcoin.
Het paar leverde 500 Bitcoin aan de schenking, ter waarde van $ 23,7 miljoen.
Dorsey onthulde onlangs dat hij "Bitcoin runde" en deed een donatie van $ 1 miljoen aan Coin Center.

 

Het is een drukke week geweest in crypto voor Twitter-oprichter Jack Dorsey. Nu heeft hij een schenking van 500 BTC aangekondigd om de ontwikkeling van Bitcoin samen met Jay-Z te financieren.

 


Dorsey, Jay-Z Lancering BTC Fund

Dorsey kondigde dit gisteravond op Twitter aan. De schenking heet ₿trust en zal zich in eerste instantie richten op teams in Afrika en India.
Dorsey zei dat hij en de Amerikaanse rapper Jay-Z 500 Bitcoin aan het fonds zouden verstrekken, ter waarde van ongeveer $ 23,7 miljoen tegen de huidige prijzen.

 

 

"Het zal worden opgezet als een blind en onherroepelijk vertrouwen, zonder richting van ons," zei hij. Hij deelde ook een aanvraagformulier voor drie bestuursleden om toezicht te houden op het fonds.

 


Andere details waren er niet, hoewel het aanvraagformulier een 'missie' vermeldt om 'van Bitcoin de valuta van internet te maken'.
Dorsey is een bekende Bitcoin-evangelist. Vorige week deelde hij het nieuws dat hij "een Bitcoin node runde", wat betekent dat hij een node zou opzetten. De woordkeuze verwijst naar een semi-legendarische tweet uit 2009 van Hal Finney, die de eerste Bitcoin-transactie ontving van Satoshi Nakamoto.
Deze week zei directeur Jerry Britto van Coin Center dat Dorsey $ 1 miljoen had gedoneerd aan de denktank over cryptobeleid. Dorsey reageerde op een Twitter-bericht en bedankte Coin Center voor hun "ongelooflijke werk".

 


Geruchten dat Twitter Bitcoin aan de balans toevoegde, kwamen ook naar boven na een CNBC-interview met zijn Chief Financial Officer Ned Segal. Hij zei dat Bitcoin iets is dat Twitter "[blijft] bestuderen en bekijken", maar er waren geen wijzigingen aangebracht.

 


In oktober kocht Dorsey's betalingsbedrijf Square voor $ 50 miljoen aan Bitcoin. Square genereerde vorig jaar ook $ 1,6 miljard uit de verkoop van Bitcoin.
Gezien Dorsey's grote interesse in Bitcoin, zou de grootste verrassing van het ₿trust-nieuws de betrokkenheid van Jay-Z kunnen zijn. De Amerikaanse rapper en platenproducent heeft een succesvolle carrière opgebouwd als zakenman en vergaarde daarbij een fortuin van een miljard dollar.
Tot op de dag van vandaag was zijn interesse in digitaal geld grotendeels onbekend.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.