De FBI heeft Bitcoin-transacties getraceerd naar het appartement van een drugsdealer

Published on 18 February 2021 at 12:46

Federale onderzoekers identificeerden een darkweb-opioïde-dealer door Bitcoin-transacties te koppelen aan de thuisbasis van de dealer. adres.

Daren James Reid, 35, uit Fort Lauderdale, gebruikte darkweb-markten om oxycodon te verkopen, volgens een recente pleidooiovereenkomst. Met behulp van de vendor naam "Oxyflight" en "Imperial Royalty" verkocht Reid meer dan 12.000 oxycodonpillen op Silk Road, WallStreet Market, Apollon, Dream en andere markten. Hij gaf ook toe dat hij tussen de 3.000 en 10.000 kilo marihuana had verkocht en dat de verkoop meer dan $ 500.000 aan brutowinst opleverde, maakte de regering bekend. Tijdens een inval in een opslagfaciliteit die door Reid werd gebruikt,

 

vond de politie meer dan een kilo oxycodon, morfine en andere pillen. Een foto van Oxyflight op Silk Road | Versuft digitaal Oxyflight op Silk Road | Versuft digitaal Deze maand pleitte Reid schuldig aan illegale distributie en bezit met de bedoeling oxycodon te distribueren. Het onderzoek naar Reid begon in april 2019, volgens een beëdigde verklaring van speciaal agent Jacob Ellis van de Food and Drug Administration - Office of Criminal Investigations (FDA-OCI). In 2019 voerde het Federal Bureau of Investigation gecontroleerde aankopen van oxycodon-pillen uit bij een van de leveranciersaccounts die door Reid werden beheerd.

 

In 2020 voerde de FDA-OCI soortgelijke geheime aankopen uit via een gecodeerd e-mailadres dat werd geadverteerd op Reids 'Imperial Royalty'-leveranciersprofiel. Een foto van Reid bekende dat hij gereguleerde stoffen verkocht in ten minste de hierboven genoemde gevallen. Reid bekende gereguleerde stoffen te hebben verkocht in ten minste de hierboven genoemde gevallen. Federale rechercheurs namen contact op met Reid via het e-mailadres "ImperialRoyalty@secmail.pro" waar de verkoper reclame maakte voor "directe deal" -transacties.

 

Tijdens het onderzoek hebben de FBI meermaals via een directe deal oxycodonpillen aangeschaft. Special Agent Ellis beschreef zo'n geval: In februari 2020 bestelde een undercover FDA-OCI-agent 22 Oxycodon-pillen bij ImperialRoyalty via het versleutelde e-mailadres ImperialRoyalty@secmail.pro. Dit e-mailadres was eerder vermeld op darkweb-markten als een manier om contact op te nemen met ImperialRoyalty. Op of rond 5 februari 2020 verstrekte ImperialRoyalty een bitcoin-adres dat Umgt beëindigde als betalingsadres aan de undercover FDA-OCI-agent.

 

Op of rond 5 februari 2020 stuurde de undercover FDA-OCI-agent bitcoin naar het ImperialRoyalty First Direct Deal-adres om gereguleerde stoffen te kopen. Op of rond 10 februari 2020 ontving de FDA-OCI-agent 22 pillen zoals besteld bij ImperialRoyalty. Deze pillen waren wit van kleur, met de letters "RP" aan de ene kant en "30" aan de andere kant. Op basis van mijn opleiding en ervaring zijn deze markeringen in overeenstemming met de door de FDA goedgekeurde Oxycodon Hydrochloride 30 mg-tabletten geproduceerd door Rhodes Pharmaceuticals.

 

Bij alle transacties die in gerechtelijke documenten worden beschreven, was een soortgelijk proces betrokken. De Bitcoin-adressen die door de verkoper naar de onderzoekers werden gestuurd, boden de wetshandhaving een potentieel eenvoudige route om de keizerlijke royalty te identificeren. Speciaal agent Ellis, die eerder onderzoek deed naar het witwassen van geld bij de geheime dienst, beschreef een analyse van de Bitcoin-transacties die uiteindelijk leidden tot Reids identificatie en daaropvolgende arrestatie.

 

De analyse was eenvoudig; onderzoekers ontdekten "transfers" van de Bitcoin-adressen die door Imperial Royalty werden verstrekt naar Bitcoin-adressen die zijn geassocieerd met Paxful, een populaire Bitcoin-exchange. Paxful heeft, zoals elke gezagsgetrouwe instelling, de FBI informatie verstrekt over de rekening die aan de betreffende transacties is gekoppeld. De informatie van de exchange omvatte een gebruikersnaam, een e-mailadres (ying.yang1883@gmail.com) en ten minste drie I.P. adressen die worden gebruikt om toegang te krijgen tot het Paxful-account. De eerste I.P. adres was gekoppeld aan een Verizon-account.

 

De FBI probeerde abonneegegevens van Verizon op te halen en slaagde erin het nummer te bemachtigen waarnaar de I.P. adres was toegewezen. Er was echter geen aanvullende informatie die het nummer aan Reid koppelde. SA Ellis schreef dat het nummer waarschijnlijk het equivalent was van een brandertelefoon. Deze tweede I.P. adres, een adres dat is gekoppeld aan een Access Media Holdings-account, had ook geen abonnee-informatie die Reid rechtstreeks identificeerde. Het account was geregistreerd bij Nola Loft, het appartementencomplex van Reid in Fort Lauderdale, maar had geen naam op het account. SA Ellis merkte op dat dezelfde I.P. adres had echter toegang tot een Paxful-account met het e-mailadres 'darenreid85@gmail.com'.

 

De derde I.P. adres, een Comcast-adres, voorzag de onderzoekers van al het bewijs dat ze nodig hadden om een ​​naam aan het Paxful-account te koppelen:


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.