Tsjechische douane neemt Ethereum in beslag bij drugsonderzoek

Published on 18 February 2021 at 15:00

Douanebeambten in Tsjechië hebben voor het eerst cryptocurrency in beslag genomen als onderdeel van een onderzoek naar een vermoedelijke drugsgroep.

Volgens een aankondiging van de douane hebben zeven verdachte drugsdealers in Tsjechië grote hoeveelheden drugs op het darkweb gekocht om door heel Tsjechië te verkopen. De douane beschuldigde de groep ervan gedurende ten minste vijf jaar regelmatig MDMA, LSD en anabole steroïden te hebben gekocht op het darkweb. Naast het kopen van medicijnen op het darkweb, produceerde de groep ook methamfetamine en verbouwde marihuana.

 

 

Een foto van door de Tsjechische politie uitgevoerde invallen in verschillende appartementen die eigendom zijn van de verdachte drugsdealers
Tsjechische wetshandhavers voerden invallen uit in verschillende appartementen die eigendom waren van de verdachte drugsdealers
Het onderzoek naar de groep begon in september 2019 met een tip van Europol. Het Agentschap van de Europese Unie voor samenwerking op het gebied van rechtshandhaving - bekend als Europol - ontdekte op de een of andere manier dat bepaalde darkweb-verkopers regelmatig grote pakketten drugs naar adressen in de Tsjechische Republiek verscheepten. Europol stelde de politie in kennis van de inkomende drugspakketten. De Tsjechische douane pakte de zaak op en deed onderzoek naar de ontvangers van de drugszendingen.

 

 


De douane nam steroïden en andere aanverwante smokkelwaar in beslag.
In januari 2021 voerde de rechtshandhaving in Tsjechië huiszoekingsbevelen uit bij eigendommen die verband hielden met de verdachte drugsdealers. Tijdens de huiszoekingen vond de politie cocaïne, marihuana, hasj, methamfetamine, xtc-tabletten, MDMA, LSD, anabole steroïden en andere niet openbaar gemaakte stoffen die verband houden met de steroïde categorie van smokkelwaar. Ze namen twee voertuigen en Ethereum in beslag ter waarde van $ 35.168. De cryptocurrency maakte volgens de aankondiging deel uit van de opbrengsten van de vermoedelijke samenzwering van drugshandel.

 

 

Een foto van de autoriteiten in Tsjechië arresteerde alle zeven verdachten.
De autoriteiten in Tsjechië hebben alle zeven verdachten gearresteerd.
De vermoedelijke leider van de groep behield het grootste deel van zijn winst in zowel Bitcoin als Ethereum. Hij bewaarde de munten in hardware wallets en in digitale wallets op een aantal mobiele apparaten. Hoewel de verdachte schijnbaar zijn Bitcoin- en Ethereum-portefeuilles heeft overhandigd, kondigt het persbericht alleen de inbeslagname van Ethereum aan.

 

 

Zlatuše Viačková, MSK-woordvoerster:

“Drie mensen uit de groep verdachten hangt gevangenisstraf van twee tot tien jaar boven het hoofd. De andere drie kunnen een gevangenisstraf van één tot vijf jaar krijgen. En de laatste persoon met een lange aanklacht hangt een gevangenisstraf van acht tot twaalf jaar. boven het hoofd "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.