Bitcoin bereikt een waardering van $ 1 biljoen, nu groter dan PayPal, Mastercard en Visa gecombineerd

Published on 20 February 2021 at 13:02

De crypto-industrie gonst van de groeiende verwachtingen, dit kwam ook omdat Bitcoin gigantisch is gestegen. Bitcoin heeft sinds het begin van het jaar zeer indrukwekkend gepresteerd en nu lijken de zaken voor BTC-houders nog rooskleuriger te worden.

Veel analisten en handelaren hebben eerder voorspeld dat Bitcoin dit jaar een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen zou kunnen bereiken. De juiste prijs hiervoor werd geschat op $ 50k. Nu, met de huidige marktgebeurtenissen, vallen de chips op hun plaats en kunnen exacte cijfers worden afgeleid. Bitcoin heeft de totale marktkapitalisatie van $ 1 biljoen overtroffen. Een hele prestatie voor een coin die slechts twee jaar geleden door de cryptowinter worstelde.

 

 


Het magische getal

In een informatieve tweet over Bitcoin en zijn mogelijke marktbeweging, meende Arcane Research dat BTC een marktkapitalisatie van een biljoen dollar zou bereiken tegen een prijs van precies $ 53.670 per munt. Dat was het magische getal. Dit aantal is echter niet meer zo magisch, aangezien Bitcoin het al met een opmerkelijke marge heeft overtroffen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin momenteel verhandeld tegen meer dan $ 56.000 per munt, en is de afgelopen uren met bijna 10% gestegen.

 

 

Volgens gegevens over CoinMarketCap heeft Bitcoin nu een marktdominantie van 60,3%, met een marktkapitalisatie van $ 1,032 biljoen en een handelsvolume van in totaal meer dan $ 63,4 miljard.

 

 

Bitcoin zet PayPal, Visa en Mastercard te kijk.

Aangezien Bitcoin een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen bereikt, hebben experts het vergeleken met andere concurrerende markten. Volgens de tweet van Arcane Research is een Bitcoin-markt van een biljoen dollar groter dan de drie populaire betalingsnetwerken samen - namelijk PayPal, Mastercard en Visa. Dit plaatst BTC op een toppositie onder de concurrenten die meestal fiat-valuta's gebruiken voor betalingen.

 

 

In feite kunnen de huidige Bitcoin-buzz en het marktsucces een sterk signaal zijn dat de eerste cryptocurrency eindelijk rijp is voor totale massale acceptatie. Velen beweren inderdaad dat dit duidelijk had moeten zijn toen grote namen zoals Grayscale op grote schaal crypto's, voornamelijk Bitcoin, begonnen te verzamelen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.