Tether bevriest miljoenen dollars USDT op 40 adressen onder druk van opsporing instanties

Published on 21 February 2021 at 23:06

Stablecoin-uitgever Tether heeft 40 Ethereum-adressen op de zwarte lijst gezet met miljoenen dollars aan de tether-cryptocurrency,. Deze bevinding volgt op het Centre Consortium dat een soortgelijke actie ondernam op verzoek van de wetshandhaving.

Volgens een analyse van Ethereum-onderzoeker Philippe Castonguay die zijn bevindingen deelde over Dune Analytics. De Verbannen adressen kunnen  USDT's niet ontvangen of verzenden.

 

 

De 40 adressen "mogen vanaf nu geen USDT gebruiken op Ethereum", legt Castonguay uit. Volgens de onderzoeker is tot nu toe één adres bevroren in 2017, acht in 2018, zeven in 2019 en 24 in 2020. 

 

"Tether helpt de politie regelmatig bij hun onderzoek", zegt Stuart Hoegner, general counsel bij Bitfinex, het zusterbedrijf van Tether, tegen The Block. "Door de functie voor het vastzetten van adressen heeft Tether gebruikers en exchanges kunnen helpen om tientallen miljoenen dollars die van hen zijn gestolen door hackers, te redden en terug te krijgen." De publicatie voegde eraan toe dat uit de analyse blijkt dat $ 5,51 miljoen aan USDT wordt vastgehouden op adressen die dit jaar op de zwarte lijst staan.

 

 

Tether is niet de enige die zijn coin bevriest. Deze week is een ‚Äč‚Äčadres met $ 100.000 aan USDC stablecoin op de zwarte lijst gezet als reactie op een verzoek van wetshandhaving. Castonguay heeft een soortgelijk Dune Analytics-dashboard gemaakt om bij te houden welke adressen zijn uitgesloten van het gebruik van USDC, dat tot nu toe slechts één adres bevat.

 

 

Ondertussen oordeelde de Appellate Division van het Hooggerechtshof van New York donderdag dat procureur-generaal Letitia James haar onderzoek naar entiteiten achter de chain kan voortzetten. Bitfinex en Tether zijn ook betrokken bij een andere lopende rechtszaak.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.