Dollar Cost Averaging

Published on 25 February 2021 at 13:50

In dit artikel wil ik iedereen een strategie uitleggen die ik zelf persoonlijk al jaren gebruik en de beste investering tactiek vind. (niet voor FOMO boys)

Dollar Cost Averaging

Dollar cost averaging is naar mijn mening de meest stabiele investerings methode. Bij deze stratagie neem je elke emotie op lange termijn weg. Dit is een strategie die elke grote bank of institutie toepast als ze het hebben over “investeren” en als je wilt investeren moet je weten dat banken en instituties jou vijanden zijn want ze dulden geen concurrentie van noobs, met andere woorden begrijp tegen wie je het opneemt!

 

 

Stap 1.

Dit is natuurlijk bepalen hoeveel risico je gaat nemen voor een investering, en dit risico moet zo klein zijn dat je er heelijk van kunt slapen en er geen enkele steak minder om zult eten. (dit bedrag is voor iedereen anders)

 

 

Stap 2.

Wat je gaat doen is vervolgens over een afgesproken periode elke maand/week/dag een vast bedrag inkopen. (alleen jij weet hoeveel je kunt missen per keer) Stel ik koop 6 maanden lang elke maand 100 euro in van een asset

(voorbeeld ICX)

 

Maand 1 - 100 euro - Tegen 10 euro ICX = 10 ICX
Maand 2 - 100 Euro - Tegen 5 euro ICX = 20 ICX
Maand 3 - 100 Euro - Tegen 2.50 EuroICX = 40 ICX
Maand 4 - 100 Euro - tegen 1.25 euro ICX = 80 ICX
Maand 5 - 100 Euro - Tegen 0.62 Euro ICX = 161 ICX
Maand 6 - 100 Euro - tegen 0.31 Euro ICX = 322 ICX

 

Je hebt dus in 6 maanden tijd jou budget van 500 euro uitgezet door elke maand in te blijven kopen.

 

Gemiddelde

je bezit nu dus 633 ICX voor 500 euro, je gemiddelde inkoop (dollar cost average) is nu dus 0.78 cent! Het is bijna onmogelijk om te verliezen op lange termijn met deze strategie. Dit is wat ik persoonlijk al jaren doe. Ik koop in, ongeacht de markt prijs, en met bitcoin blijf ik dit nog zeker 7 jaar doen, de ups en downs raken mij nooit omdat mijn gemiddelde er eentje is waar je U tegen zegt. En dit komt omdat ik me altijd aan mijn plan heb gehouden.

 

Ik kan naar 0!

Ik weet wat ik kan missen en dit bedrag is voor iedereen anders. Als mijn portofolio naar nul zou gaan, is dat heel jammer maar niet meer dan dat. Dit maakt jou meteen een net zo een sterke hand als de bankiers en instituties in de markt, want jou kunnen ze niet zomaar uit de markt drukken met nep nieuws en propaganda tegen je investeringen. Je hebt een solide koop plan en daar houd je je aan.

 

Investeren Versus Gokken

Dit is investeren en dit bedoelen banken en instituties dus als ze zeggen “we gaan investeren” en dus niet zoals die noobs die in deze markt rondlopen en die het woord investeren hebben verward met all-in gaan in het holland casino en zo 500 euro op rood gooien.

 

Daytrading

Daytrading is totaal iets anders als investeren op een project. Daytrading heb je geen enkele romance met een coin maar alleen one night stands. je pakt je winst en bent weg. Je hoeft deze coins niet te kennen het mogen de grootste shitcoins zijn die er bestaan, zolang ze maar die korte kleine profits geven. Zorg dat je dit verschil kent tussen Long term (investeren) versus Daytrades !!

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.