Cardano bereikt ATH, en nu voor ethereum in transactie volume

Published on 27 February 2021 at 12:30

Vandaag was een monumentale dag voor Cardano. Gevangen in de recente crypto-bullmarkt, haalde zijn token, ADA, vanavond een nieuwe ATH ooit van $ 1,38. Dit markeert een stijging van ongeveer 2600% ten opzichte van het afgelopen jaar.

Deze mijlpaal brengt zelfs meer goed nieuws met zich mee voor het smart contractplatform. In de afgelopen 24 uur heeft de sterke belangstelling voor Cardano het transactievolume op de chain gebracht naar $ 19,8 miljard, voorbij Ethereum's $ 13,2 miljard en nu de tweede na Bitcoin op $ 27,2 miljard.

 

 

Al deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat de marktkapitalisatie van ADA zowel BNB als USDT heeft overschreden tot de derde hoogste op de markt, na Bitcoin en Ethereum.

 

 

Cardano werd voor het eerst uitgebracht in 2017 en werd gecreëerd door Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson, via zijn bedrijf Input Output Hong Kong (IOHK) en de Cardano Foundation. Hoewel hij eerder apathie had geuit over de waarde van ADA, lijkt Hoskinson de prestaties van Cardano op Twitter te vieren:


CARDANO ALS EEN SMART CONTRACTENPLATFORM

Het recente succes van Cardano komt als een verrassing, gezien het gebrek aan grote projecten die gebruikmaken van de blockchain. Hoewel het Ethereum heeft overtroffen in termen van transactievolume, blijft Ethereum veel populairder met betrekking tot op blockchain gebaseerde applicaties. Dit roept de vraag op: zal Cardano dit succes kunnen behouden zonder dApps om zich te legitimeren als een platform voor ontwikkelaars?

 


Het gebrek aan grote applicaties van Cardano kan uiteindelijk echter veranderen als gevolg van de publiciteit van ADA's recente bull-run. Het eerdere gebrek aan volume van Cardano heeft mogelijk als een afschrikmiddel gediend voor ontwikkelaars die op zoek waren naar een platform voor hun applicatie, wat uiteindelijk werd aangetrokken door de gegarandeerde populariteit van het Ethereum-netwerk.

 

 

Als alternatief kan een ontwikkelaar ook de EVM-compatibele Binance Smart Chain (BSC) overwegen, die recentelijk succes heeft geboekt op het gebied van smart contracten. BSC blijft opmerkelijk vanwege zijn populariteit bij recente grotere applicaties, ondanks een veel lagere marktkapitalisatie dan Cardano.

 


Deze ongelooflijke prijsstijging kan dienen als een oplossing voor het "kip en het ei" -scenario van het ontbreken van dApps vanwege een lager volume en een lagere populariteit, en een gebrek aan volume en populariteit vanwege het ontbreken van grote dApps op het Cardano-netwerk. Deze bullmarkt kan heel goed niet alleen de toekomstige waarde van ADA in twijfel trekken, maar ook het toekomstige gebruik van Cardano als een smart contractplatform.

 

 

Op het moment van schrijven blijft ADA net onder zijn ATH en blijft het stabiel, 34% gestegen in de afgelopen 24 uur. Het transactievolume blijft groeien omdat ADA geen tekenen van terugval vertoont.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.